Вести

Годинава ќе се украси и малиот плоштад во Куманово

Годинава ќе се украси и малиот плоштад во Куманово

  Почна украсувањето на Куманово соопштија денеска надлежните од јавното претпријатие „Куманово Паркинг“. Новогодишна декорација се поставува на градскиот плоштад со старите украси набавени лани, а наскоро почнува и украсување на малиот градски плоштад. – Во тек е ...

Radio Bum

December 14th, 2023

No Comments

Почна поставување на фонтани во Соколански парк во Куманово, уништена опрема во стариот градски парк

Почна поставување на фонтани во Соколански парк во Куманово, уништена опрема во стариот градски парк

– Општина Куманово поставува нова урбана опрема во Соколански парк, информираа денеска надлежните од општината. -Во тек е изградба на фонтаните во Соколански парк во Куманово, информираше кумановскиот градоначалник, Максим Димитриевски. За реконструкцијата на ...

Radio Bum

December 14th, 2023

No Comments

Јавните претпријатија „Водовод“ од Куманово и од Врање во рамки на прекуграничен проект ќе набавуваат по една работна машина

Јавните претпријатија „Водовод“ од Куманово и од Врање во рамки на прекуграничен проект ќе набавуваат по една работна машина

Јавните претпријатија „Водовод“ од Куманово и од Врање преку прекуграничен проект соработуваат и набавија градежни машини за потребите на граѓаните, соопштија денеска надлежните од претпријатијата кои го промовираа проектот во Куманово. Проектот „Зајакнување на ...

Radio Bum

December 6th, 2023

No Comments

Нови клупи и канти за смет се поставуваат во стариот градски парк

Нови клупи и канти за смет се поставуваат во стариот градски парк

Почна уредувањето со урбана опрема во стариот градски парк во Куманово, информираа надлежните од општината. – Во тек е поставување на урбана опрема (клупи и канти за смет) на новоизградената пешачка патека на кејот на река Липковка кај стариот градски парк, информираше

Radio Bum

November 30th, 2023

No Comments

Општината поставува бекатон на улици во населбата ,,Перо Чичо” во Куманово

Општината поставува бекатон на улици во населбата ,,Перо Чичо” во Куманово

Почна поставување на бекатон на улици во населбата „Перо Чичо“ во Куманово, информираа надлежните од Секторот за комунални дејности. – Поставувањето на бекатон на оваа улица влезе во годишната програма. На овој начин ќе се обезбеди соодветен пристап на жителите до ...

Radio Bum

November 30th, 2023

No Comments

ВИДЕО- Патишта и проекти за развој на туризмот се реализираа во општините од североисточниот регион во тековната година

ВИДЕО- Патишта и проекти за развој на туризмот се реализираа во општините од североисточниот регион во тековната година

Од две апликации, финансирани и одобрени од Бирото за рамномерен регионален развој во Североисточниот плански регион реализирани се неколку патни правци. Во Крива Паланка пат до „осички мост“, во Старо Нагоричане, општинската зграда, во Ранковце, канализациска мрежа, во ...

Radio Bum

November 28th, 2023

No Comments

Реконструкција на водоводна мрежа на „Борис Кидрич“ во центарот на Куманово

Реконструкција на водоводна мрежа на „Борис Кидрич“ во центарот на Куманово

Се реконструира водоводната мрежа на улицата „Борис Кидрич“ во Куманово, информират од Oдделението за комунални дејности. – Мрежата е дотраена, изградена во педесетите години од минатиот век. Често граѓаните пријавуваа дефекти, а тука е лоциран и Здравствен дом-Уред. ...

Radio Bum

November 27th, 2023

No Comments

ВИДЕО- Општина Куманово ќе го реконструира подрачното училиште „Браќа Миладиновци“ во село Пчиња

ВИДЕО- Општина Куманово ќе го реконструира подрачното училиште „Браќа Миладиновци“ во село Пчиња

– Општина Куманово ќе го реконструира подрачното училиште „Браќа Миладиновци“ во село Пчиња, соопштија надлежните од општината и од училиштето. Училишниот објект е во незавидна состојба и ќе се реконструира и внатрешноста и фасадата на училиштето. – Во Пчиња учат

Radio Bum

November 27th, 2023

No Comments

Заврши реконструкцијата на ул. Благој Илиев Гуне“ во Куманово

Заврши реконструкцијата на ул. Благој Илиев Гуне“ во Куманово

 Заврши асфалтирањето на улицата „Благој Илиев Гуне“ во Куманово, соопштија денеска од секторот за комунални дејности. За асфалтирањето на улицата општината одвои над 5, 5 милиони денари. Вкупно се асфалтира површина од 3.600 и се поставува бекатон од 1.300 метри квадратни. ...

Radio Bum

November 17th, 2023

No Comments

Се уредуваат патеките во Соколански парк

Се уредуваат патеките во Соколански парк

Во тек е реконструкција на патеките во Соколанскиот парк. Следува поставување на нова камен-тепих подлога, изградба на фонтана, нови канделабри, нови клупи и корпи за отпадоци, како и изградба на нови спортско-рекреативни содржини и игралишта. Се работи и на првата фаза од ...

Radio Bum

November 13th, 2023

No Comments