• Добредојдовте на веб страната на Радио БУМ
  Добредојдовте на веб страната на Радио БУМ
 • Информации за градот
  Информации за градот
 • Хитовска музика
  Хитовска музика
 • Богата Урбана Музика на 104,2 ФМ
  Богата Урбана Музика на 104,2 ФМ

Најнови информации

Германската компанија „Впд“ ќе гради ветерен парк кај Куманово за 500 милиони евра

Германската компанија „Впд“ ќе гради ветерен парк кај Куманово за 500 милиони евра

Паркот на ветерни електрани што ќе го гради германската компанија „Впд“ ќе има моќност од дури 415 мегавати. Ова најголемата директна инвестиција во Македонија по независноста. За споредба, трите блока на РЕК „Битола“, кои користат јаглен, имаат моќност од близу 700 мегавати

Radio Bum

October 12th, 2021

0 Comments

Според анкетата на Центарот за политички истражувања и комуникации, Оливер Илиевски со најголема поддршка од граѓаните

Според анкетата на Центарот за политички истражувања и комуникации, Оливер Илиевски со најголема поддршка од граѓаните

Центарот за политички истражувања и комуникации, спроведе анкета во пресрет на локалните избори на 17 октомври. Анкета е спроведена „лице в лице“ со 1231 испитаници во директен контакт според случаен метод. Според објавените податоци, истражувањето е спроведено во одредени ...

Radio Bum

October 11th, 2021

0 Comments

Спасовски-Со подготвен и награден проект, Куманово ќе добие модерен споен плоштад со подземни сообраќајници и пешачка зона

Спасовски-Со подготвен и награден проект, Куманово ќе добие модерен споен плоштад со подземни сообраќајници и пешачка зона

Куманово ќе добие целосно реконструиран плоштад со подземни сообраќајни решенија, пешачка зона, најави потпретседателот на СДСМ, Оливер Спасовски од Куманово. Според готовиот проект, опфатен во програмата за претстојните локални избори, предвидено е спојување на двата ...

Radio Bum

October 5th, 2021

0 Comments

Затворен пунктот за масовна имунизација во Бедиње, граѓаните ќе се вакцинираат во ,,Уред”

Затворен пунктот за масовна имунизација во Бедиње, граѓаните ќе се вакцинираат во ,,Уред”

Пунктот за масовна имунизацијa во објектот во поранешната касарна во населбата Бедиње повеќе нема да функционира. Вакцинацијата продолжува во Здравствениот дом, познат како „Уред“. „Процесот на имунизација во Здравствен дом Куманово се одвива непречено. Ги известуваме сите ...

Radio Bum

October 4th, 2021

0 Comments