Вести

Дамјановски: Куманово со граѓаните заедно победи уште еднаш

Дамјановски: Куманово со граѓаните заедно победи уште еднаш

Борбата во Куманово не запира ,вели градоначалнкот на општина Куманово Зоран Дамјановски кој упати честитка по повод 11 Октомври, денот на Народно-ослободителна борба до сите граѓани на Куманово. Со честитката градоначалникот ги информира и граѓаните дека по долгата ...

Radio Bum

October 11th, 2017

No Comments

Арисиќ: Македонците ја избраа страната на слободата

Арисиќ: Македонците ја избраа страната на слободата

Претседателот на советот на општина Куманово во името на советот на општина Куманово и во негово име упати честитка  по повод 11 Октомври. – Ноќта спроти 11 октомври 1941 година е нераскинливо поврзана со слободата, со копнежот, со вистината, со правдата. Под 76 години ...

Radio Bum

October 11th, 2017

No Comments

Голем интерес кај кумановци за мерките за вработување

Голем интерес кај кумановци за мерките за вработување

   Граѓаните на Куманово се повеќе се заинтересирани за тековните јавни огласи од ревидираниот оперативен план за активни мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 година, информираа денеска надлежните од кумановскиот Центар за вработување. Во моментов,

Radio Bum

September 27th, 2017

No Comments

До Агенцијата за вработување  поднесени 816 барања од стечајни работници

До Агенцијата за вработување поднесени 816 барања од стечајни работници

До Агенцијата за вработување  пристигнале  816 барања од стечајни работници за исплата на надоместок согласно  донесениот Закон за материјално обезбедување на невработени лица поради приватизација на претпријатијата со доминантна државна сопственост. Директорката на ...

Radio Bum

September 26th, 2017

No Comments

Ќе се олесни постапката за одобрение за градење

Ќе се олесни постапката за одобрение за градење

Олеснување на постапката за добивање одобрение за градење, како и за останатите барања предвидени со Законот за градба со намалување на процедурите и трошоците, најави денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески. Законските измени што ќе ги предложи ресорното ...

Radio Bum

September 19th, 2017

No Comments

Есенска дератизација во Куманово

Есенска дератизација во Куманово

Во наредните три дена ќе се спроведе есенската дератизација против глувци на подрачјето на општина Куманово, информираат надлежните од Секторот за инспекциски надзор. Третманот ќе се изврши со поставување мамци во отворите од шахтите на постоечката канализациска мрежа, а ќе ...

Radio Bum

September 19th, 2017

No Comments

Показна вежба во пожарна Куманово по повод 8ми Септември-фото-

Показна вежба во пожарна Куманово по повод 8ми Септември-фото-

Во кругот на ТППЕ Куманово денеска се одржа показна вежба на која учествуваа полицијата, брзата помош, пожарникарите и активистите на Црвениот крст – Куманово.   Вежбата е во рамките на програмата за отворен ден за граѓаните на Куманово, под насловот „Заедно со ...

Radio Bum

September 7th, 2017

No Comments

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање лични документи, дозволи и слична ...

Radio Bum

August 31st, 2017

No Comments

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање лични документи, дозволи и слична ...

Radio Bum

August 31st, 2017

No Comments

Судот од понеделник со ново работно време

Судот од понеделник со ново работно време

Од понеделник, 4 септември, судовите ќе почнуваат со работа во 7.30 и ќе завршуваат во 15.30 часот наместо како што беше досега, од 8.30 до 16.30 часот, одлучи Судскиот совет на денешната седница. Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски, по седницата изјави дека за

Radio Bum

August 30th, 2017

No Comments