Вести

Куманово ќе штеди пари за зимско оддржување, обезбедени специјални возила преку долгорочно задолжување

Куманово ќе штеди пари за зимско оддржување, обезбедени специјални возила преку долгорочно задолжување

За зимско одржување на улиците Куманово ќе биде поделено на три зони, а со новата набавена опрема преку долгорочно задолжување дел од средствата ќе бидат заштедени, информираа надлежните. Во моментов распишан е јавен тендер за избор на економски оператор за зимско оддржување

Radio Bum

October 31st, 2022

No Comments

Акција за пошумување на спомен Костурница

Акција за пошумување на спомен Костурница

Во рамките на кампањата „Куманово мој зелен дом“ во организација на јавното претпријатие „Чистота и зеленило“ и општина Куманово, на спомен Костурница започна акцијата за пошумување каде ќе бидат засадени околу 1.000 садници, а на повеќе локации во градот уште 2.000 садници ...

Radio Bum

October 28th, 2022

No Comments

Стојчевски:По препораките на владата за штедење базенот ќе биде затворен до април наредната година, парите ќе се искористат за приоритетни потреби

Стојчевски:По препораките на владата за штедење базенот ќе биде затворен до април наредната година, парите ќе се искористат за приоритетни потреби

ЈП Чистота и зеленило само ги следи првично препораките на владата за рестрикција и штедење во енергенси и непродуктивни трошоци, а претставниците на СДСМ нека се разјаснат со Владата дали е потребно или не во овие моменти да се штеди или пак можеби според нив е подобро ...

Radio Bum

October 18th, 2022

No Comments

Здружението на армиски и полициски ветерани го исчистија споменик на НОБ во Белановце

Здружението на армиски и полициски ветерани го исчистија споменик на НОБ во Белановце

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски, упати благодарност до членовите на Здружението на армиски и полициски ветерани од активен и резервен состав – ЗАПВАРС Куманово, кои на сопствена иницијатива и со помош на месното население го посетија и исчистија ...

Radio Bum

October 17th, 2022

No Comments

Пред две недели беше исчистена дивата депонија кај Туш, сега повторно се чисти и повторно големи количини на ѓубре

Пред две недели беше исчистена дивата депонија кај Туш, сега повторно се чисти и повторно големи количини на ѓубре

Повторно, екипите на „Чистота и Зеленило“ со механизација ја чистеа дивата депонија на влезот од кумановската населба „Перо Чичо“, соопштија од Јавното претпријатие. Само пред две недели беше исчистена оваа локација и беа изнесени неколку камиони смет, при што еден од нив ...

Radio Bum

October 14th, 2022

No Comments

Нема 6 000  денари помош за пензионерите со ниски примања во Куманово, некој ги дезинформирал пензионерите

Нема 6 000 денари помош за пензионерите со ниски примања во Куманово, некој ги дезинформирал пензионерите

Пензионерите од Куманово во изминатите неколку дена во Управата за јавни приходи бараат увереније дека немаат приходи повисоки од 14 000 денари, велат дека документот им е потребен да аплицираат за помош од општина Куманово, со која наводно ќе добијат 6 000 денари. Од ...

Radio Bum

October 7th, 2022

No Comments

Почна изградба на канализациска мрежа во Проевце

Почна изградба на канализациска мрежа во Проевце

Почна изградбата на фекална канализација на улицата од село Проевце кон градот Куманово, информират надлежните од одделението за комунални дејности. Жителите на ова населено место досега немаа мрежа и бараа изградба за да се решат нивните основни инфраструктурни потреби. ...

Radio Bum

October 5th, 2022

No Comments

Општина Куманово со ученици во еколошка акцијата „Куманово мој зелен дом“, цел е да се подигне јавната свест за чиста животна средина

Општина Куманово со ученици во еколошка акцијата „Куманово мој зелен дом“, цел е да се подигне јавната свест за чиста животна средина

Општина Куманово започна еколошката акција „Куманово мој зелен дом“, преку која сакаат да ја подигнат свеста на жителите на Куманово за заштита и зачувување на животната средина, почнувајќи од најмалите генерации, изјави Ивана Ѓорѓиевска, претседателка на советот на општина ...

Radio Bum

October 3rd, 2022

No Comments

Третман против глодари во Општина Куманово

Третман против глодари во Општина Куманово

Општина Куманово ќе спроведе уште еден третман против глодари, соопштија надлежните. -На 5, 6 и 7 октомври годинава (среда, четврток и петок) на територија на Општина Куманово ќе се изврши дератизација (третман против глодари). Третманот ќе се изврши со поставување на мамки ...

Radio Bum

October 3rd, 2022

No Comments

Презентиран планот за воведување пешачка зона

Презентиран планот за воведување пешачка зона

Се одржа првата работна средба за нацрт планот и стратегијата за воведување пешачка зона и зона на смирен сообраќај во Општина Куманово. Надлежните од Секторот за урбанизам информираат дека било презентирано дел од досега сработеното пред претставниците на внатрешните ...

Radio Bum

October 3rd, 2022

No Comments