Вести

ВИДЕО- За една година треба да биде завршена првата фаза од изградбата на пругата Куманово- Бељаковце

ВИДЕО- За една година треба да биде завршена првата фаза од изградбата на пругата Куманово- Бељаковце

Министерот за транспорт и врски Благоја Бочварски денес во работната посета на Куманово изврши увид во изградбата на пругата Куманово Бељаковце кај железничката станица Перо Чичо. Заедно со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски разговараа и со изведувачите на ...

Radio Bum

December 2nd, 2023

No Comments

Министрите Спасовски и Бочварски во работна посета на Куманово

Министрите Спасовски и Бочварски во работна посета на Куманово

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски го посетија Секторот за внатрешни работи Куманово и направија увид во изградбата на пругата на Железничка станица „Перо Чичо“ во Куманово, како дел од Коридор 8. ...

Radio Bum

December 2nd, 2023

No Comments

„Ублажување на ефектите и последиците од КОВИД – 19 врз најранливите во општеството со посебен фокус на постарите и лица со попреченост“

„Ублажување на ефектите и последиците од КОВИД – 19 врз најранливите во општеството со посебен фокус на постарите и лица со попреченост“

„Ублажување на ефектите и последиците од КОВИД – 19 врз најранливите во општеството со посебен фокус на постарите лица и лица со попреченост“ поддржан од австриското Министерство за труд и социјални работи и Австрискиот Црвен крст, чија главна цел е развивање и одржување на ...

Radio Bum

November 30th, 2023

No Comments

Нови клупи и канти за смет се поставуваат во стариот градски парк

Нови клупи и канти за смет се поставуваат во стариот градски парк

Почна уредувањето со урбана опрема во стариот градски парк во Куманово, информираа надлежните од општината. – Во тек е поставување на урбана опрема (клупи и канти за смет) на новоизградената пешачка патека на кејот на река Липковка кај стариот градски парк, информираше

Radio Bum

November 30th, 2023

No Comments

Општината поставува бекатон на улици во населбата ,,Перо Чичо” во Куманово

Општината поставува бекатон на улици во населбата ,,Перо Чичо” во Куманово

Почна поставување на бекатон на улици во населбата „Перо Чичо“ во Куманово, информираа надлежните од Секторот за комунални дејности. – Поставувањето на бекатон на оваа улица влезе во годишната програма. На овој начин ќе се обезбеди соодветен пристап на жителите до ...

Radio Bum

November 30th, 2023

No Comments

Раководниот тим на ,,Киро Бурназ” во посета на средношколски центар во Нова Горица, Словенија

Раководниот тим на ,,Киро Бурназ” во посета на средношколски центар во Нова Горица, Словенија

Претставници од раководниот тим на Државното стручно училиште, регионален центар за стручно образование „Киро Бурназ“, ја завршија студиската посета во Словенија во Нова Горица во рамки на швајцарскиот проект „Образование за вработување Е4Е@mk“, информираа од регионалниот ...

Radio Bum

November 30th, 2023

No Comments

Куче скитник каснало жена во кругот на болницата

Куче скитник каснало жена во кругот на болницата

Според информациите на полицијата, на 28.11.2023 година во 21.10 часот во СВР Куманово М.Н. (46) од Куманово пријавила дека во кругот на Општа болница Куманово била касната од куче скитник. СВР Куманово, Сузана Андоновиќ

Radio Bum

November 29th, 2023

No Comments

Куманово доби метеоролошка станица

Куманово доби метеоролошка станица

Управата за хидрометеоролошки работи заедно со Министерство за земјоделие поставија автоматска метеоролошка станица во Куманово, во кругот на Регионалниот средношколски центар ,,Киро Бурназ” во Долно Којнаре. Метеоролошката станица е поставена за потребите на целиот ...

Radio Bum

November 29th, 2023

No Comments

ВИДЕО – Голем интерес за вакцинација против сезонски грип во Куманово

ВИДЕО – Голем интерес за вакцинација против сезонски грип во Куманово

Над две илјади кумановци примиле вакцина против сезонски грип, информираат од одделението за епидемиологија од центарот за јавно здравје Куманово. – Вакцините се четиривалентни, наменети за бесплатна вакцинација. Граѓаните претходно аплицирале преку „Мој термин“. ...

Radio Bum

November 28th, 2023

No Comments

ВИДЕО- Патишта и проекти за развој на туризмот се реализираа во општините од североисточниот регион во тековната година

ВИДЕО- Патишта и проекти за развој на туризмот се реализираа во општините од североисточниот регион во тековната година

Од две апликации, финансирани и одобрени од Бирото за рамномерен регионален развој во Североисточниот плански регион реализирани се неколку патни правци. Во Крива Паланка пат до „осички мост“, во Старо Нагоричане, општинската зграда, во Ранковце, канализациска мрежа, во ...

Radio Bum

November 28th, 2023

No Comments