Вести

Дедо мраз со градоначалникот им поделија пакетчиња на социјално ранливите групи

Дедо мраз со градоначалникот им поделија пакетчиња на социјално ранливите групи

За децата без родители и родителска грижа, лицата со интелектуална попреченост од „Порака наша“ и корисниците на дневниот центар за лица со посебни потреби, кој е во надлежност на министерството за труд и социјална политика, традиционално општина Куманово обезбеди ...

Radio Bum

December 23rd, 2021

No Comments

Стојчевски: Приоритет ни е хигиената на градот

Стојчевски: Приоритет ни е хигиената на градот

Новиот директор на јавното претпријатие Чистота и зеленило, Даниел Стојчевски, вели дека приоритет на претпријатието за новата 2022 година ќе биде подигнувањето на степенот на хигиената во градот, нови зелени површини и подобрување на условите за работа на работниците во ...

Radio Bum

December 23rd, 2021

No Comments

Карпа падна врз куќа во населбата Перо Чичо во Куманово

Карпа падна врз куќа во населбата Перо Чичо во Куманово

Одрон од карпа ја оштетил куќата на Вера Трајковска во населбата Перо Чичо во Куманово на улицата Ѓорче Петров. Пет дена таа чека да дојдат надлежните служби да и помогнат. Куќата не е безбедна за живеење, оштетени се двете бањи, а карпата претставува директна закана да и го

Radio Bum

December 23rd, 2021

No Comments

Прв рурален женски е-пазар “Наша тезга“

Прв рурален женски е-пазар “Наша тезга“

 Првиот рурален женски е-пазар ги отвора своите вирутелни тезги. На секоја од тезгите ќе може да најдете локално произведена здрава, сигурна и безбедна храна и тоа токму произведена од рацете на вредните жени од руралните средини. Имено, дури 84% од жените во руралните ...

Radio Bum

December 23rd, 2021

No Comments

Од 1 јануари, недела е неработен ден

Од 1 јануари, недела е неработен ден

-Недела неработен ден e реалност. Владата и Министерството за труд и социјална политика го исполнија ветувањето што им го дадоа на работниците. Од 1 јануари недела ќе биде ден за неделен одмор за 92 % од работниците, порача министерката за труд и социјална политика, Јагода ...

Radio Bum

December 20th, 2021

No Comments

Министерката за образование, Мила Царовска, се повлекува од Владата

Министерката за образование, Мила Царовска, се повлекува од Владата

“Јас донесов одлука да не учествувам во новата влада со новиот мандатар. Во изминатите пет години заедно со мојот тим, навистина испорачавме политики во интерес на граѓаните. Јас продолжувам да се борам и да застапувам за истите вредности и за истите политики и навистина ...

Radio Bum

December 20th, 2021

No Comments

Бригадата на СИБРИГ донираа апарати за болницата во Куманово

Бригадата на СИБРИГ донираа апарати за болницата во Куманово

Апарати за срце- ЕКГ апарат и два апарати за неинвазивно мерење на крвниот притисок донираа претставниците на командата на бригадата на Југоисточна Европа-СИБРИГ, на општата болница во Куманово. – Тука сме да понудиме симболична донација на кумановската болница и на овој ...

Radio Bum

December 20th, 2021

No Comments

Со ноќен радар фатени 22 возачи за брзо возење во Куманово

Со ноќен радар фатени 22 возачи за брзо возење во Куманово

Полицијата го стави во функција ноќниот радар, со кој ја мери дозволената брзина на возилата. Во Куманово ноќеска 22 возачи биле снимени како возат со поголема брзина од дозволената , а троjца од нив ќе останат и без возачка дозвола бидејќи се движеле со 50 километри ...

Radio Bum

December 20th, 2021

No Comments

Жикол ќе го гради новиот кружен тек во Куманово

Жикол ќе го гради новиот кружен тек во Куманово

Новиот кружен тек во Куманово, во близина на Митев мост, помеѓу булеварите „Октомвриска револуција“ и „Трета МУБ“ ќе започне да се гради на пролет, а фирмата изведувач ќе биде струмичката градежна компанија „Жикол“- соопштија денес надлежните од Секторот за комунални ...

Radio Bum

December 16th, 2021

No Comments

Претставниците на СИБРИГ донираа компјутерска опрема на ОУ ,,Крсте Мисирков”

Претставниците на СИБРИГ донираа компјутерска опрема на ОУ ,,Крсте Мисирков”

Донација од седум компјутери и 16 специјализирани речници на англиски јазик денеска е донирана на основното училиште „Крсте Мисирков“ од претставниците на командата на бригадата на Југоисточна Европа-СИБРИГ. 40-те претставници на армиите на Албанија, Бугарија, Грција, ...

Radio Bum

December 16th, 2021

No Comments