Вести

Голем дефект на главна  водоводна цевка ги остави без вода жителите на булеварот Октомвриска револуција во Куманово

Голем дефект на главна водоводна цевка ги остави без вода жителите на булеварот Октомвриска револуција во Куманово

Во претпладневните часови се случил голем дефект на главната водоводна цевка на улицата Октомвриска револуција во Куманово, дефектот ги остави жителите на овој кварт без вода. Надлежните апелираат до граѓаните да си обезбедат вода ,бидејќи дефектот е голем, а санацијата може

Radio Bum

January 26th, 2022

No Comments

Противпожарните возила во Куманово стари над 40 години

Противпожарните возила во Куманово стари над 40 години

 Просечна старост на возилата кои ги користи кумановската противпожарна служба за гаснење на пожари се 35 години, најстарото возило за среќа функционално е од 1978 година, а најновото од 2009 година, сега на минусни температури, поради недостиг на гаражен простор, ...

Radio Bum

January 25th, 2022

No Comments

Покачувањето на цената на струјата и гасот, закана за опстанок на јавните претпријатија во општина Куманово

Покачувањето на цената на струјата и гасот, закана за опстанок на јавните претпријатија во општина Куманово

По покачувањето на цената на гасот и струјата, за опстанок сега ќе се борат јавните претпријатија во Куманово. Спас и помош ќе бараат од владата, оваа го кажаа на последната седница на советот на општина Куманово директорите на кумановските јавни претпријатија. -Градскиот ...

Radio Bum

January 21st, 2022

No Comments

Времено затворен градскиот базен во Куманово

Времено затворен градскиот базен во Куманово

 Од денеска, времено е затворен градскиот базен во Куманово, причината е енергетската криза. Надлежните велат дека се одлучиле на ваков чекор поради енормното зголемување на цените на електричната енергија и природниот гас, кои не може да ги поднесе буџетот на ...

Radio Bum

January 18th, 2022

No Comments

Поради енергетската криза од утре се затвора градскиот базен

Поради енергетската криза од утре се затвора градскиот базен

Од утре се затвораат вратите на затворениот базен во Куманово. Нема да работи информираат од јавното претпријатие Чистота и зеленило. Нема одговор до кога, но според информациите од општина Куманово, затворениот базен нема да работи се до надминување на кризата. Во ...

Radio Bum

January 17th, 2022

No Comments

Општина Куманово ќе ги субвенционира ранливите категории на граѓани за вода и ѓубре

Општина Куманово ќе ги субвенционира ранливите категории на граѓани за вода и ѓубре

Општина Куманово објави повик за субвенционирање на трошоци за комунални услуги наменето за социјално ранливи категории граѓани. Цоки Ристевски, раководител на сектор за култура, спорт, социјална заштита, заштита на децата и здравствена заштита вели дека повикот ќе биде ...

Radio Bum

January 12th, 2022

No Comments

Улиците и тротоарите се исчистени од снег во Куманово

Улиците и тротоарите се исчистени од снег во Куманово

Организирано, во текот на вчерашниот ден и во претпладневните часови успеавме да ги исчистиме улиците и тротоарите од снегот кој вчера го зафати Куманово, вели првиот човек на Чистота и зеленило Даниел Стојчевски. Службите за зимско одржување во текот на вчерашниот ден ...

Radio Bum

January 11th, 2022

No Comments

Комуналните инспектори на терен, сопствениците на дуќаните мора да го исчистат снегот пред нивните објекти

Комуналните инспектори на терен, сопствениците на дуќаните мора да го исчистат снегот пред нивните објекти

Сопствениците на дуќаните ќе мора да го исчистат снегот пред нивните објекти, апелираат од секторот за комунални дејности при општина Куманово. Комуналните инспектори и комуналните редари се веќе на терен и ќе вршат опомена до сопствениците да ги исчистат јавните површини ...

Radio Bum

January 11th, 2022

No Comments

Снег и негативни температури, зимските служби се подготвени за чистење велат од општина Куманово

Снег и негативни температури, зимските служби се подготвени за чистење велат од општина Куманово

Куманово е подготвено за зимско одржување на патиштата и улиците, информираа денеска надлежните од одделението за комунални дејности. Во моментов во селата во кумановско има незначителна снежна покривка додека во градот, речиси и да нема. – Сè е подготвено за зимско ...

Radio Bum

January 10th, 2022

No Comments

Куманово без јавен превоз, нема информација од општина Куманово до кога

Куманово без јавен превоз, нема информација од општина Куманово до кога

Нема линиски превоз во општина Куманово, граѓаните од населбите и околните села останаа без јавен превоз. Преку соопштение објавено на официјалниот сајт на општина Куманово дека од 1 јануари 2022 година, поради истек на важноста на дозволи на превозниците за општински ...

Radio Bum

January 3rd, 2022

No Comments