Вести

Од среда започнува со работа отворениот градски базен во Куманово

Од среда започнува со работа отворениот градски базен во Куманово

Од среда 22 јуни започнува со работа отворениот градски базен, информираат надлежните. Според известувањето на јавното претпријатие ,, Чистота и зеленило” отворениот базен посетителите ќе можат да го користат од 10 до 18 часот од понеделник до недела. – За ...

Radio Bum

June 20th, 2022

No Comments

Ќе се продолжи булеварот „Октомвриска револуција“

Ќе се продолжи булеварот „Октомвриска револуција“

Завршена е експропријацијата на земјиштето околу улицата „Братство и Единство“ во Куманово, во тек е подготовка на проектна документација и создадени се услови за продолжување на булеварот „Октомвриска револуција“ во Куманово, информираа денеска надлежните од секторот за ...

Radio Bum

April 20th, 2022

No Comments

Општина Куманово со соопштение за линискиот превоз на патници

Општина Куманово со соопштение за линискиот превоз на патници

ИНТЕГРАЛНО СООПШТЕНИЕ ОД ОПШТИНА КУМАНОВО Општина Куманово сака да ја информира јавноста во врска со процесот и постапката која што ја спроведе за избор на даватели на јавна услуга за општински линиски превоз на патници, дека договорот со кој што беше уреден јавниот линиски ...

Radio Bum

March 17th, 2022

No Comments

Превозниците утре на протест пред општината поради проблемот со превозот

Превозниците утре на протест пред општината поради проблемот со превозот

Пред Општина Куманово утре на протест ќе излезат компаниите кои вршат јавен превоз, поради незадоволството од работата на градоначалникот и администрацијата за нефункционирањето на најфреквентните линии. Тие ги повикаа граѓаните кои се засегнати од немањето превоз, да им се ...

Radio Bum

March 17th, 2022

No Comments

Тужби и протести најавија автопревозниците доколку не се прифати одлуката на второстепената комисија за превоз на патници

Тужби и протести најавија автопревозниците доколку не се прифати одлуката на второстепената комисија за превоз на патници

– Ако се поништи тендерската постапка за јавен превоз во Куманово, граѓаните најмалку уште три месеци ќе останат без превоз, за оваа директна одговорност ќе носи градоначалникот Максим Димитриевски, обвини Виктор Божиновски, адвокат и правен застапник на неколку ...

Radio Bum

March 14th, 2022

No Comments

Се зголемува членарината за услугите на градската библиотека

Се зголемува членарината за услугите на градската библиотека

За 50 денари се зголемува членарината за основците и средношколците за користење на услугите на библиотеката „Тане Георгиевски”, a 50 денари дневно ќе плаќаат и граѓаните, претежно студентите кои што најчесто ја користат читалната. Одлуката е донесена на денешната ...

Radio Bum

March 11th, 2022

No Comments

Куманово-план работи на изработка на повеќе проекти за општината

Куманово-план работи на изработка на повеќе проекти за општината

Јавното претпријатие „Куманово план“ продолжува со изработка на повеќе проекти за изградба на кружни текови, реконструкција на училишта, како и на урбанистички планови по што ќе се овозможи простор за инвестиции, информираше новиот директор, Бобан Николовски. Во моментот се ...

Radio Bum

March 9th, 2022

No Comments

Познати линиите на јавен општински превоз кои ќе започнат да возат од вторник, 1 февруари

Познати линиите на јавен општински превоз кои ќе започнат да возат од вторник, 1 февруари

Познати се линиите и избраните понуди на превозниците по спроведената тендерска постапка за општински линиски превоз на патници од страна на општина Куманово. За линиите за кои има поднесено жалбена постапка издавањето на дозволи се сопира и по разгледување на истите ќе се ...

Radio Bum

February 1st, 2022

No Comments

Од први февруари ќе има дел од општинскиот линиски превоз

Од први февруари ќе има дел од општинскиот линиски превоз

Од први февруари дел од општинските линии за кои нема поднесено жалби од фирмите кои аплицирале на тендерот на општина Куманово ќе започнат да возат. За шест линии има поднесено жалби и за нив ќе се чека да одлучи второстепената комисијата во ресорното министерство за ...

Radio Bum

January 28th, 2022

No Comments

Димитриевски: Нема поблизок народ на овие простори од македонскиот и српскиот

Димитриевски: Нема поблизок народ на овие простори од македонскиот и српскиот

По повод одбележување на Денот на Свети Сава, национален празник на Србите во Македонија во Занаетчиски дом Куманово се одржа свечена Светосавска академија, како меѓународно афирмирана манифестација, . Свое обраќање имаше градоначалникот на општина Куманово Максим ...

Radio Bum

January 27th, 2022

No Comments