Вести

50 Евра казна за жената што истури ѓубре во река Кумановка

50 Евра казна за жената што истури ѓубре во река Кумановка

Општинскиот комунален инспекторат при општина Куманово, реагираше на објавениот видеозапис на фејзбук страната на радио Бум и денеска на инволвираната , која во пластичен сад исфрла ѓубре во река Кумановка ја казни со мандатна казна во висина  од 50 евра. Според комуналниот ...

Radio Bum

December 4th, 2017

No Comments

Прва посета на Евроамбасадорот во Македонија по локалните избори во Куманово

Прва посета на Евроамбасадорот во Македонија по локалните избори во Куманово

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски го прими амбасадорот на Европската унија во Македонија Самуел Жбогар.  Во рамките на кампањата „ЕУ за тебе“ тие разговараа за актуелните проблеми со кои се соочува локалната самоуправа. Според изјавата на Димитриевски ...

Radio Bum

November 27th, 2017

No Comments

ЦИД:Граѓанските организации се подготвени да иницираат решавање на проблеми во Македонија

ЦИД:Граѓанските организации се подготвени да иницираат решавање на проблеми во Македонија

Центар за интеркултурен дијалог , ЦИД , со завршна манифестација го затвори двегодишниот проект на градење на граѓанските организации во Македонија. Милош Ристевски, координатор за политики во ЦИД ,  вели дека овој проект бил насочен кон лобирање и застапување на  Европската

Radio Bum

November 17th, 2017

No Comments

Поранешните претседатели на Советот на прием кај Мургашанска

Поранешните претседатели на Советот на прием кај Мургашанска

Средба со поранешните претседатели на Советот на Општина Куманово денеска во пресрет на утрешниот празник на градот, одржа и актуелниот претседател Атина Мургашанска. На средбата дојдоа само Бранко Арсовски и Максим Димитриевски, иако поканети, на средбата не се појавија ...

Radio Bum

November 10th, 2017

No Comments

Порнаешни градоначалници на Куманово на прием кај Димитриевски

Порнаешни градоначалници на Куманово на прием кај Димитриевски

По повод 11 Ноември – Ден на ослободување на Куманово и прославата на 73–годишнина од ослободувањето од фашизмот, денес на традиционален прием кај градоначалникот Максим Димитриевски беа борците од НОБ, поранешните градоначалници како и претставници од АРМ, СВР и ТППЕ ...

Radio Bum

November 10th, 2017

No Comments

Атина Мургашанска е претседател на советот на општина Куманово

Атина Мургашанска е претседател на советот на општина Куманово

Со 23 гласови „за„ од 33 советника колку што брои новиот состав на советот на општина Куманово , Атина Мургашанска е избрана за претседател на советот, на денешната конститутивна седница.  Мургашанска е носителот на листата за советници на СДСМ , координатор на жените на ...

Radio Bum

November 9th, 2017

No Comments

Мила Жибак доктор по економски науки нова директорка  на СОУ „Перо Наков „

Мила Жибак доктор по економски науки нова директорка на СОУ „Перо Наков „

Мила Жибак е новиот в.д. директор на СОУ „Перо Наков“, која доаѓа на местото на  Лидија Тасевска која  е назначена за пратеник во Собранието на Република Македонија. Жибак е доктор по економски науки и наставник во училиштето, а во периодот од 2012 до 2015 година ја ...

Radio Bum

November 3rd, 2017

No Comments

Димитриевски од денеска официјално нов градоначалник на Куманово -фото-

Димитриевски од денеска официјално нов градоначалник на Куманово -фото-

Максим Димитриевски  од денеска и официјално ја презема функцијата градоначалник на Општина Куманово од неговиот претходник Зоран Дамјановски откако претседателот на  Општинската изборна комисија  Звонимир Николовски му го врачи  уверението.  Димитриевски се заблагодари на ...

Radio Bum

October 20th, 2017

No Comments

Десанка Стошевска нов секретар на општина Куманово

Десанка Стошевска нов секретар на општина Куманово

Десанка Стошевска е нов Секретар на Општина Куманово. Стошевска по професија е правник, а доаѓа од местото раководител на одделение за поддршка на Совет на Општина Куманово. Има работено како референт за правни работи на извршен совет на Општина Куманово, референт за правни ...

Radio Bum

October 20th, 2017

No Comments

Пукната цевка ги остави жителите на Бедиње без вода

Пукната цевка ги остави жителите на Бедиње без вода

Од 15 часот жителите на Бедиње се без вода. Причината е пукната водоводна цевка кај фабриката на ФЗЦ . Екипите за санација на дефектот се на терен и работат, а сообраќајот се одвива отежнато.  

Radio Bum

October 12th, 2017

No Comments