Вести

Општината ги повика кумановци преку анкета да учествуваат во планирањето на урбаната мобилност

Општината ги повика кумановци преку анкета да учествуваат во планирањето на урбаната мобилност

Општина Куманово – Сектор за урбанизам денеска ги повика кумановци да учествуваат во анкета достапна на веб-страницата на општината во рамки на активностите кои ги спроведува за подготовка на план за одржлива урбана мобилност. Во анкетата кумановци можат да кажат дали сакаат

Radio Bum

October 9th, 2020

No Comments

Три спортски игралишта, патеки за трчање и анфитеатар ќе се изгради на спомен Костурница

Три спортски игралишта, патеки за трчање и анфитеатар ќе се изгради на спомен Костурница

Партерното уредување на локацијата Спомен Костурница во Куманово ќе започне следната недела, најави денеска градоначалникот Максим Димитриевски. Проектот е дел од заедничка апликација за прекугранична соработка на општините Куманово и Гњилане, а во рамки на обновување и ...

Radio Bum

October 8th, 2020

No Comments

Куманово да се изземе од новите мерки кои ги усвои владата, граѓаните ги почитуваат мерките

Куманово да се изземе од новите мерки кои ги усвои владата, граѓаните ги почитуваат мерките

Општинскиот штаб за заштита и спасување побара од владата, Куманово да го изземе од новите мерки , како превентива од коронавирус, за како што соопштуваат од штабот угостителите во Куманово и граѓаните ги почитуваат протоколите за работа и мерките за претпазливост. Во ...

Radio Bum

October 5th, 2020

No Comments

Општина Куманово ќе организира јавна расправа на која граѓаните ќе одлучат дали општината треба да се задолжи милион евра

Општина Куманово ќе организира јавна расправа на која граѓаните ќе одлучат дали општината треба да се задолжи милион евра

Општина Куманово, објави повик за учество на усната јавна расправа по нацрт – одлуката за долгорочно домашно задолжување на Општина Куманово во рамки на Вториот проект за подобрување на општинските услуги (MSIP2). Општината ги повика кумановци, други заинтересирани субјекти,

Radio Bum

September 18th, 2020

No Comments

Командантот на СИБРИГ, Аристедеис Илиопулос во работна посета на општина Куманово

Командантот на СИБРИГ, Аристедеис Илиопулос во работна посета на општина Куманово

Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски денеска во просториите на општината оствари работна средба со Командантот на Бригада на Југоисточна Европа – СИБРИГ, бригаден генерал Аристедеис Илиопулос. Мисијата на СИБРИГ во следните шест години ќе биде ...

Radio Bum

September 18th, 2020

No Comments

Во Куманово 21 училиште доставило барање за настава со  физичко присуство на учениците

Во Куманово 21 училиште доставило барање за настава со физичко присуство на учениците

Во Куманово 21 училиште доставило барање за настава со физичко присуство на учениците, останатите училишта ќе организираат онлајн настава, информира градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски. Тој вели дека на анкетите најголем дел од родителите се изјасниле за

Radio Bum

September 16th, 2020

No Comments

Директорот на „Чистота и зеленило“ си поднесе оставка

Директорот на „Чистота и зеленило“ си поднесе оставка

Директорот на Јавното претпријатие „Чистота и зеленило“ Даниел Стојчевски денеска си поднесе оставка од функцијата, по две години менаџирање на комуналното претпријатие. Стојчевски за радио Бум изјави дека се враќа на претходното работно место, правник во Општина Куманово и ...

Radio Bum

June 24th, 2020

No Comments

Општина Куманово- Во сабота ќе се  врши терестичка адултицидна дезинсекција против комарци на територија на Општина Куманово

Општина Куманово- Во сабота ќе се врши терестичка адултицидна дезинсекција против комарци на територија на Општина Куманово

На ден 27.06.2020 (сабота), Д.П.Т.У. ПЛАНТ МЕДИКА дооел во соработка со Општина Куманово ќе ја реализира втората терестичка дезинсекција на подрачјето на Град Куманово за уништување на возрасните форми на комарци. Дезинсекцијата ќе се изведува во раните утрински часови со ...

Radio Bum

June 24th, 2020

No Comments

Во среда и сабота ќе работи добиточниот пазар во Долно Којнаре

Во среда и сабота ќе работи добиточниот пазар во Долно Којнаре

На иницијатива на Јавното Претпријатие ,,Пазаришта” Куманово , во среда на 3 јуни ќе започне со работа добиточниот пазар каде досега пазарен ден за продажба на добиток беше само сабота. Одлуката е усвоена од страна на советот на општина Куманово , а според изјавата на ...

Radio Bum

June 1st, 2020

No Comments

Градоначалникот бара 14- дневен карантин и прогласување на кризна состојба во Куманово

Градоначалникот бара 14- дневен карантин и прогласување на кризна состојба во Куманово

Четиринаесет дневен карантин за Куманово денеска од Владата побара градоначалникот Максим Димитриевски со Општинскиот штаб за заштита и спасување, откако бројот на заразени во градот достигна 224, а 12 лица се починати. Карантинот би значел контролиран влез и излез од ...

Radio Bum

April 14th, 2020

No Comments