Вести

“Што повторно ме снајде“  нова монодрама-комедија на актерката Анѓелка Стевиќ Жугиќ во Национална Oпера и Балет, Скопје

“Што повторно ме снајде“ нова монодрама-комедија на актерката Анѓелка Стевиќ Жугиќ во Национална Oпера и Балет, Скопје

ШТА МЕ ОПЕТ СНАЂЕ

Улоги: Анѓелка Стевиќ Жугиќ

Текст : Небојша Ромчевиќ

Режија:Петар Јовановиќ

“Што повторно ме снајде“ е нова монодрама-комедија на актерката Анѓелка Стевиќ Жугиќ.

Преку ликот и судбината на главниот лик Јованка Јока Јаковљевиќ, Анѓелка на духовит, смешен и малку ироничен начин ни раскажува за секогаш актуелната тема РАЗВОД, за животот и предизвиците со кои се бори една жена во доцните 30-ти години по разводот. Што треба да прави разведената жена, како да го најде својот „нов живот“ и “ново јас”? Околината е сурова, конкуренцијата жестока, понудата ретка. Борбата уште повеќе ја отежнуваат најмилите и најблиските луѓе со нивниот куп непотребни и честопати контрадикторни совети. Полудената  и разведена Јока и нејзината шаренолика поддршка во форма на стручни советници – од најдобрите пријателки Цица и Мица, преку баба и мајка, до психолог и астролог.

Сите ликови ги толкува Анѓелка, во нејзиниот фуриозен и веќе препознатлив стил на одлична комичарка.

https://www.karti.com.mk/etickets/TicketList.aspx?pEventID=5579

ПР Објава радио Бум

Radio Bum

March 7th, 2024

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *