Вести

КБК Куманово ќе настапи на Балканското првенство во БиХ

КБК Куманово ќе настапи на Балканското првенство во БиХ

Кик-боксери на КБК Куманово 2009 ќе бидат дел од Балканското првенство во кик-бокс што од 20 до 22 октомври ќе се одржи во Босна и Херцеговина.

Лука Велковски, марко Бошковски и Јосиф Илиевски, заедно со тренерот Сашо Илиевски ќе бидат дел од оваа големо натпреварување кое ќе биде во повеќе кик-бокс дисциплини и различни возрасти.

Турнирот ќе биде на меѓународно ниво, а тренерот Илиевски се надева дека достојно ќе го претстават клубот и градот и повторно ќе се вратат со медали.

Сузана Андоновиќ

Radio Bum

October 19th, 2023

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *