Вести

Заев поднесе оставка

Заев поднесе оставка

Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев вечерва изјави дека поднесува оставка од премиерската функција и претседателската функција во СДСМ.

„Ја превземам одговорноста на себе за ваквиот развој на настаните. Поднесувам оставка од премиер и претседател на СДСМ. Им честитам на сите прогресивни граѓани кои се бореа за силна Македонија. Изразувам посебна огромна почит до сите вас, прогресивен мој народе. Посакувам новите градоначалници одговорно и чесно да им служат на граѓаните. Горд сум што ја внесовме земјата во НАТО, а кај мене има разочараност, затоа што мнозинството од народот го избраа оние кои сакаа да убиваат во парламентот“, рече Заев.
Заев изјави дека засега не се планирани предвремени парламентарни избори.

Radio Bum

October 31st, 2021

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *