Вести

Затворен пунктот за масовна имунизација во Бедиње, граѓаните ќе се вакцинираат во ,,Уред”

Затворен пунктот за масовна имунизација во Бедиње, граѓаните ќе се вакцинираат во ,,Уред”

Пунктот за масовна имунизацијa во објектот во поранешната касарна во населбата Бедиње повеќе нема да функционира. Вакцинацијата продолжува во Здравствениот дом, познат како „Уред“.

„Процесот на имунизација во Здравствен дом Куманово се одвива непречено. Ги известуваме сите граѓани дека ја сменивме локацијата, па вакцинацијата ќе се одвива во просториите на Здравствениот дом, познат како „Уред“. Ќе работиме во две смени од 8 до 20 часот. Моментално се аплицира вакцината Фајзер и Астра Зенека за лицата над 60 години, но исто така се врши ревакцинација со вакцините Синовак, Астра Зенека и Фајзер. Досега во нашиот пункт се аплицирани над 80.000 вакцини. Започнавме со апликација на третата доза кај здравствени работници и лица над 60 години“- изјави д-р Монализа Мемети од Здравствен дом Куманово.

Radio Bum

October 4th, 2021

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *