Вести

Во Куманово за 24 часа казнети 71  лице за не носење на заштитна маска

Во Куманово за 24 часа казнети 71 лице за не носење на заштитна маска

Според информациите на Секторот за внатрешни работи Куманово , во текот на изминатото деноноќие 93 лица се казнети за не носење на заштитна маска.
,,Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (27.12/28.12.2020), по однос на Уредбата за задолжително носење заштита на лицето, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Куманово 93 лица не ја почитувалe, од кои 71 во Куманово, 17 во Крива Паланка и 5 во Кратово и ќе следуваат соодветни мерки”- информираат од СВР Куманово.

Radio Bum

December 28th, 2020

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *