Вести

Измамници побарале 10 000 евра од кумановец за лажна сообраќајна несреќа

Измамници побарале 10 000 евра од кумановец за лажна сообраќајна несреќа

Без 10 000 евра ќе останел 86 годишен кумановец за да го спаси неговиот зет од затвор за наводна сообраќајна несреќа

На 17.09.2020 во 09.30 часот во СВР Куманово, 54-годишна жена од Куманово пријавила дека на 14.09.2020 едно лице се обидело да го измами нејзиниот 86-годишен татко за сума од 10.000 евра. Според пријавеното, лицето се јавило на нејзиниот татко и го известило дека неговите ќерка и зет направиле сообраќајна незгода во која починал малолетник мигрант, по што од него побарале 35.000 евра за да не оди зет му во затвор. Според пријавеното, 86-годишникот прифатил да им даде 10.000 евра, а откако тргнал на договореното место за примопредавање на парите, се јавил на ќерка му која го информирала дека немале направено сообраќајна незгода и дека лицето се обидува да го измами. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Radio Bum

September 18th, 2020

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *