Вести

Измена на  сообраќаен режим поради изградба на кружен тек кај Монопол во Куманово

Измена на сообраќаен режим поради изградба на кружен тек кај Монопол во Куманово

Неделава започнаа градежните работи на крстосницата на улиците 11 „Октомври“ и „Трета МУБ“ во Куманово, за изградба на кружен тек на влезот на градот, поради што ќе биде воведен изменет сообраќен режим на оваа локација.

– Поради изведување на овие работи, ги информираме граѓаните дека ќе има континуирано пренасочување на сообраќајот, во овој дел од градот со соодветна верткална и хоризонтална сигнализација. Поради тоа апелираме граѓаните да се прилагодуваат и придржуваат на новонастаната сообраќајна ситуација, во наредниот перод односно до завршување на изградбана на кружниот тек, информираат од Општина Куманово.

Radio Bum

September 6th, 2019

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *