Вести

Бугарски навивачи Крива Паланка ја означиле за бугарска територија

Бугарски навивачи Крива Паланка ја означиле за бугарска територија

Откако утрово ја означиле Крива Паланка за бугарска територија навивачите на „Ботев” од Пловдив, република Бугарија  во обид да бидат приведени во Куманово го блокирале магистралниот пат Крива Паланка-Куманово пред влезот на градот.

Kriva palanka 1

palanka 1

Тие на бензинска пумпа во Крива Паланка испишале навредливи графити за Македонија по што го продолжиле патот.

palanka 3

По пријава во полиција од СВР Куманово, полицијата го сопрела автобусот пред Куманово и по извршениот претрес кај четири лица  биле обезбедени и докази дека тие се извршителите на делото.

Откако одбиле да бидат приведени излегле на магистралниот пат и го блокирале, а по кратко време по интервенција на полицијата биле тргнати од патот.

Навивачите на „Ботев” од Пловдив , република Бугарија транзитирале низ Македонија , а биле тргнати на натпревар во Албанија каде ќе игра нивниот клуб.

 

 

Radio Bum

June 29th, 2017

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *