Вести

Самет Салиевски нов советник во советот на општина Куманово

Самет Салиевски нов советник во советот на општина Куманово

Самет Салиевски од коалицијата на СДСМ е нов советник во Советот на општина Куманово.

Неговиот мандат денеска ,го верифицираше комисијата за верификација при советот на општина Куманово.

Салиевски влегува на местото на Максим Димитривески, на кој му престана мандатот во Совeт поради извршување на пратеничката функција.

Салиевски е вработен во ЈП Чистота и зеленило и е претседател на ромското културно-уметничко друштво „Рушид Шакир„, и организатор на „Рома-труба фест“.

Radio Bum

January 31st, 2017

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *