Вести

Затворен патот од Куманово кон  Свети Николе

Затворен патот од Куманово кон Свети Николе

На сила е забраната за движење на возила на  патниот правец Куманово – Св.Николе и обратно за сите видови возила, информираат надлежните и апелираат до граѓаните да не тргнуваат на пат, велат дека  се работи на расчистување на патот,а во прекин сеуште е и регионалниот пат Кратово – Пробиштип .

Отежнато поради наноси од снег се одвива и сообраќајот на патниот правец Куманово – Крива Паланка.

Поради врнежи од снег затворени се за сообраќај патиштата кон селата Герман, Гошинце и Алешевце.

Во 15.00 ч. повторно е воведена забрана за движење на тешки товарни возила на планинскиот премин Плетвар. Забраната за сообраќај на тешки товарни возила сеуште важи на патниот правец Маврово – Дебар.

Radio Bum

January 7th, 2017

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *