Вести

Радио Бум е најслушан медиум во Куманово и регионот-

Радио Бум е најслушан медиум во Куманово и регионот-

Според последното истражување на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за четвртиот квартал за 2016 година, радио Бум е најслушан медиум во Куманово и регионот. Анкетата била спроведена од страна на М- визион , а биле анкетирани 2 400 лица на ниво на ...

Radio Bum

January 17th, 2017

No Comments

Кој е кумановскиот Супермен кој машки успеал да ги преврти контејнерите?

Кој е кумановскиот Супермен кој машки успеал да ги преврти контејнерите?

Утрово во строгиот центар на градот , на улицата Народна револуција , два контејнери беа превртени. Ѓубрето беше околу контејнерите, а оние кои сакаа да го фрлат ѓубрето не беа во можност, бидејќи совеста не им дозволуваше да се фрли ѓубрето наоколу. Каде сега да ја бараме ...

Radio Bum

January 13th, 2017

No Comments

Внимателно надвор по ледени и неисчистени улици (фото)

Внимателно надвор по ледени и неисчистени улици (фото)

Бремените жени и хронично болните лица над 60 години денеска и утре да бидат ослободени од работа, а за работните на отворено да се реорганизира работното време, поради екстремно ниските температури кои можат да бидат ризични по здравјето на овие лица, препорача ...

Radio Bum

January 9th, 2017

No Comments

Затворен патот од Куманово кон  Свети Николе

Затворен патот од Куманово кон Свети Николе

На сила е забраната за движење на возила на  патниот правец Куманово – Св.Николе и обратно за сите видови возила, информираат надлежните и апелираат до граѓаните да не тргнуваат на пат, велат дека  се работи на расчистување на патот,а во прекин сеуште е и регионалниот ...

Radio Bum

January 7th, 2017

No Comments

Куманово без Брза Помош

Куманово без Брза Помош

Службата на итна медицинска помош во Куманово остана парализирана на нерасчистените патишта, комби возилата немаат ланци  паркиран се во гаражите, а од две теренски лади ниви само една е функционална. Граѓаните да се јавуваат само за итни случаи, апелираат од итната служба ,

Radio Bum

January 7th, 2017

No Comments

Првото бебе во Куманово е машко

Првото бебе во Куманово е машко

Првото бебе родено во 2017 во Куманово е машко. Трета рожба на Сафие Арифова од Куманово. “Бебето е родено во 8 15 минути со царски рез , тешко е 4 килограми и  500 грама. Во добра здравствена состојба се”- , информира доктор Даниел Милковски од Гинеколошко ...

Radio Bum

January 1st, 2017

No Comments

Мирна новогодишна ноќ во Куманово

Мирна новогодишна ноќ во Куманово

На одделението за токсикологија при кумановската општа болница за време на новогодишната ноќ биле примени дваица малолетници кои по укажаната лекарска помош се пуштени дома, информираат од токсикологија. На хируршкото одделение бележат три интервенции од кои едно на семејно ...

Radio Bum

January 1st, 2017

No Comments