Вести

Спасовски: Ќе ги подобриме условите на пензионерите

Спасовски: Ќе ги подобриме условите на пензионерите

“Ако зборуваме за иднината на една држава , тогаш многу е важно да го почитуваме и минатото. Куманово има богато минато во создавањето на македонската држава , во развојот и напредокот и во создавањето на независна Македонија, а сега сите заедно треба да обезбедиме Куманово да има добра иднина”- истакна заменик претседателот на Владата , Оливер Спасовски.

„ Деновиве сме во интензивни преговори со сојузот на пензионерите на Македонија , разговараме како да ги подобриме условите на пензионерите и колку да имаме реално зголемување на пензиите и за брзо време ќе излеземе со сериозна одлука за поголема грижа на пензионерите„- , истакна Спасовски на манифестацијата Пензионерите за својот град која се одржува по повод 500 години Куманово.

Radio Bum

November 2nd, 2019

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *