Вести

Во Ваксинце кумановската полиција пронајде 90 мигранти кои биле држани како заложници

Во Ваксинце кумановската полиција пронајде 90 мигранти кои биле држани како заложници

По дојава дека се држат луѓе во заложништво, полицијата од СВР Куманово рано утрово извршила акција во село Ваксинце, каде пронашле и ослободиле 90 луѓе, за кои се претпоставува дека се мигранти, потврдуваат од СВР Куманово.
Луѓето биле држани во заробеништво во помошен објект во семејна куќа во Ваксинце,каде ги пронашла полицијата.
Сопственикот на куќата е приведен, а 90 те мигранти ослободени и префрлени во прифатен центар.
Истрагата е во тек.

Radio Bum

October 26th, 2019

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *