Вести

Во четврток вонредна крводарителска акција во Куманово

Во четврток вонредна крводарителска акција во Куманово

Општинската организација на Црвен крст Куманово организира вонредна летна крводарителска акција која ќе се одржи вo четврток на 15 јули во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ со почеток во девет часот.

– Ве повикуваме заеднички, преку највисокиот чин на хуманоста – крводарувањето, да ги зајакнеме резервите на крвни единици. Ги охрабруваме сите здрави и подобни лица кои ги исполнуваат условите за крводарување да даруваат крв со цел да се одржи адекватното снабдување со крв за пациентите кои имаат потреба од трансфузија, стои во повикот на организацијата.

Акцијата ќе започне во 09:00 часот и ќе трае до 15:00 часот, информираат од Општинската организација на Црвен крст, Куманово.

Radio Bum

July 13th, 2021

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *