Вести

Рурална коалиција и ,,Една Може” – ЕДНИ ПОИНАКВИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ЕДНА ПОИНАКВА НОВА ГОДИНА

Рурална коалиција и ,,Една Може” – ЕДНИ ПОИНАКВИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ЕДНА ПОИНАКВА НОВА ГОДИНА

Рурална коалиција и Една може ќе подарат новогодишни пакетчиња на 100 деца во пресрет на новогодишните празници. Акцијата на двете организации го свртува вниманието кон едно родителските семејства кои со големи тешкотии се соочуваат со кризната состојба. Она што е специфично

Radio Bum

December 23rd, 2020

No Comments

Владата ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести – кафеаните ќе работат до 18 часот, забранети прославите

Владата ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести – кафеаните ќе работат до 18 часот, забранети прославите

Владата ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести – кафеаните ќе работат до 18 часот, а забранети се и прославите во периодот од 18 декември до 20 јануари на полноќ, соопшти денес на прес конференција премиерот Зоран Заев. „Ситуацијата налага акција и ние како ...

Radio Bum

December 15th, 2020

No Comments

Мицковски- Човекот кој што беше осуден за проневера со тенковски делови за бугарските тенкови денеска треба да го решава историскиот спор со соседна Бугарија

Мицковски- Човекот кој што беше осуден за проневера со тенковски делови за бугарските тенкови денеска треба да го решава историскиот спор со соседна Бугарија

,,Човекот кој што беше осуден за проневера со тенковски делови за бугарските тенкови денеска треба да го решава историскиот спор со соседна Бугарија , а тоа претставува вовед во едно ново апокалиптично сценарио, вовед во едно ново предавство кое што ќе треба да биде извршено

Radio Bum

December 2nd, 2020

No Comments

Спасовски : Ќе се реконструира зградата на СВР Куманово

Спасовски : Ќе се реконструира зградата на СВР Куманово

Ќе се реконструира зградата на СВР Куманово, најави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при презентирањето на Предлог-буџетот за 2021 година, планирано е да се заменат прозорите, да се постави нова енергетски ефикасна фасада и кровна конструкција. Зградата ќе ...

Radio Bum

December 2nd, 2020

No Comments

Починатите од Ковид-19 не мора да бидат погребани во метален сандак

Починатите од Ковид-19 не мора да бидат погребани во метален сандак

На денешната седница Владата го прифати заклучокот на Комисијата за заразни болести дека овластените оператори за погребални услуги се должни да го применуваат соодветниот наменски протокол за превенција од инфекција и контрола за безбедно управување со мртво тело во ...

Radio Bum

December 1st, 2020

No Comments

Божиновски го повика градоначалникот на Куманово утре да им се приклучи на протест  за одбрана на државата

Божиновски го повика градоначалникот на Куманово утре да им се приклучи на протест за одбрана на државата

Доколку е искрен во тоа што го кажува и пишува го повикувам градоначалникот Максим Димитриевски , утре да ни се приклучи на протестот против искривување на историските факти, вели Игор Божиновски организационен секретар на ВМРО ДПМНЕ. ,,Во миговите кога се решавала судбината

Radio Bum

December 1st, 2020

No Comments

Новото законско решение, ќе биде главна алатка во борбата против сите форми на насилство врз жената и семејството

Новото законско решение, ќе биде главна алатка во борбата против сите форми на насилство врз жената и семејството

„Предлог-Законот за спречување и заштита од насилство врз жените и семејното насилство влезе во собраниска процедура со европско знаменце, а очекуваме поддршка од сите пратеници“, вели Соња Тодоровска коорданторка на Форум на жени на ОО СДСМ Куманово. – Новото законско ...

Radio Bum

November 27th, 2020

No Comments

„Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкурентноста“

„Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкурентноста“

Одржана завршна прес – конференција на проектот „Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкурентноста“ Во Хотел Грација во Куманово се одржа завршна прес конференција за проектот „Онлајн маркетинг, можност за зголемување на конкурентноста“. „Досега во ...

Radio Bum

November 26th, 2020

No Comments

Спасовски: Три бонус плати за полицијата

Спасовски: Три бонус плати за полицијата

Три бонус плати ќе добијат вработените во МВР, информираше министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. Бонус платите полицијата ќе ги добие за 2020 , 2018 и 2017 година. На он лајн состанок со претставници на Македонскиот полициски синдикат, предводени од претседателот ...

Radio Bum

November 26th, 2020

No Comments

Операцијата од тумор ја дели од дипломскиот испит

Операцијата од тумор ја дели од дипломскиот испит

Младата кумановка Моника Бојковќ, за жал тешката болест ја спречи да дипломира на факултетот за дизајн на мебел и ентериер. Таа треба да оди на операција за отстранување на интрамедуларен тумор и торакомбуларна сколиоза на рбетот во Турција. Дијагнозата и била утврдена во ...

Radio Bum

November 24th, 2020

No Comments