Вести

Жители на Табановце се преправале во бегалци и земале облека од кампот

Голем скандал се случил во транзитниот центар во Табановце. Според информациите на Регионалниот центар за управување со кризи, жители на Табановце се преправале дека се бегалци и барале облека од волонтерите.

Истите, можеби ќе поминале и неприметно но откако ја земале облеката ја ставале во торбите зад шаторите и повторно барале.

Волонтерите ги пријавиле на полицијата која ги легитимирала жителите на селото.

admin

January 27th, 2016

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *