Вести

Завчера немало пожар во канцеларијата на Црвениот крст, туку штекер се запалил кај Пазарна инспекција

Завчера немало пожар во канцеларијата на Црвениот крст, туку штекер се запалил кај Пазарна инспекција

Канцеларијата на Црвениот крст не била зафатена од пожар како што вчера информираше Регионалниот центар за управување со кризи.

Денеска од таму појаснуваат дека пожарот бил во зградата на Општинската организација на Црвен крст Куманово, меѓутоа во канцеларија на Пазарниот инспекторат.

– Во текот на денот ( 26.11.2018 ) во зградата во која се сместени Пазарната Инспекција и Општинскиот Црвен Крст, помеѓу 8,30 и 8,40 часот во една од канцајаријата на Пазарна Испекција, при уклучување на грејно тело се случил краток спој на струјниот штекер и избил мал пламен. Веднаш интервенирале вработените а повикана била и ТППЕ- Куманово. За срека пожарот не се разгорел во канцалариата и немало потреба од дополниталана интервенција. Матријална штета нема, стои во денешната корекција на дневниот билтен на РЦУК.

Апелираме, со цел да се спречи ширење дезинформации, институциите да работат подобро на меѓусебната размена на информации, со оглед дека дневниот билтен на Регионалниот центар за управување со кризи го користат медиумите за информирање на јавноста.

Igor Andonovik

November 28th, 2018

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *