Uncategorized

Внимаваме со изјавите кон Србија и внимателно пријателски возвраќаме, порача Заев од Куманово на обвинувањата кои доаѓаат од Србија

Внимаваме со изјавите кон Србија и внимателно пријателски возвраќаме, порача Заев од Куманово на обвинувањата кои доаѓаат од Србија

„Србија е наш голем пријатеј, нашиот народ е близок. Ние сме секогаш внимателни со изјавите дури и кога доаѓаат од некои медиуми и внимателно пријателски возвраќаме – , изјави премиерот на република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Куманово одговарајќи на новинарско прашање каков е неговиот став за популарноста на неговото име во Србија во негативен контекс.
„Осудивме било какво насилство влегување во било која институција, а јас сум еден од паталците на насилно влегување во институција. На Србија и посакуваме се најдобро со надеж дека ќе се изнајде решеније за проблемот со Белград и Приштина , охрабруваме такви решенија стоиме зад такви позитивни решенија кои ги гарантираат перспективите на двете држави, додава Заев и вели дека се што се случува добро во Србија е во полза на Македонија и затоа мислиме само добро за Србија,- изјави Заев во Куманово.

admin

March 25th, 2019

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *