Вести

Утревечер делови од Куманово ќе останат без вода

Утревечер делови од Куманово ќе останат без вода

Од утревечер со почеток во 23 часот ќе започне вградување на мерна опрема и замена на старите затвочари со нови во кругот на Фабрита за преработка на вода за пиење во Куманово, поради што делови од градот ќе останат без вода.

– Во повисоките делови на ниска и средна водоводна зона во градот ќе има недостиг на вода, додека во пониските делови ќе биде намален притисокот во водоводната мрежа, во високата водоводна зона водоснабдувањето ќе биде нормално. Предвидените активности се планира да бидат завршени во најкраток рок при што водоснабдувањето ќе биде нормализирано во тек на раните утрински часови, стои во соопштението од Регионалниот центар за управување со кризи.

Igor Andonovik

January 25th, 2019

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *