Вести

Српската претстава „Реалисти“ утре во Театар Куманово

Српската претстава „Реалисти“ утре во Театар Куманово

Претставата „Реалисти“ утре со почеток од 20 часот ќе се одигра на сцената во кумановскиот театар.

Драмата е во режија на Срѓан Јаничевиќ, а по текст на белградската авторка Јелена Кајго, со млада актерска екипа меѓу кои Ивица Димитријевиќ, Владимир Петровиќ, Нина Деан Гачиќ, Ивана Павлаковиќ и Стефан Вујисиќ.

Со одмрена доза на хумор, на публиката и се пренесува суровата страна на сивилото во жиботите на луѓето оптеретени со тежнението за достигање на целта на високо ниво.

Билети можат да се набават во слаткарница зафир по цена од 150 денари.

Igor Andonovik

January 16th, 2019

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *