Вести

Сашо Тодоровски е новиот директор на Центар за култура во Куманово

Сашо Тодоровски е новиот директор на Центар за култура во Куманово

Сашо Тодоровски, професор по македонски јазик во Перо Наков и портпарол на општинската организација на  СДСМ, е новиот  директор на националната установа Центар за култура „Трајко Прокопиев“, соопшти  Министерството за култура.

Тодоровски доаѓа на местото, Роберт Цветковски,  кој беше вршителна должноста на оваа позиција .

Назначувањето следи по завршување на постапката на јавни конкуси. Освен во Куманово, променети се уште пет нови директори со редовен мандат во националните установи од областа на културата низ државата.

radiobum

May 18th, 2018

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *