Вести

Пет пожари изминатото деноноќие во Куманово

Пет пожари изминатото деноноќие во Куманово

Пет пожари регистрирале вработенитев Територијалната противпожарна единица Куманово во текот на изминатото деноноќие, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи.

Во период од 11:15 до 15:25 часот тројца пожарникари гаснеле запалена сува трева на Пчински пат.

Сува тева горела и во селото Скачковце, каде во период од 12:30 до 14:05 часот интервенирале исто така тројца пожарникари.

Во Ајдучка Чешма горело стрниште. Во 13 часот двајца пожарникари излегле на терен и стрништето го изгаснале дури во 17:50 часот.

Сува трева горела во селото Долно Којнаре, во близина на земјоделското училиште, но и повторно на Пчински пат околу 18 часот.

Igor Andonovik

November 8th, 2018

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *