Вести

Пуштена во употреба реконструираната бензинска станица на Макпетрол на автопатот на  влезот во Куманово

Пуштена во употреба реконструираната бензинска станица на Макпетрол на автопатот на влезот во Куманово

Станицата за гориво на Макпетрол на автопатот кај влезот на Куманово од денеска е повторно достапна за потрошувачите , информираат од Макпетрол.
Реконстукцијата е комплетно завршена со поставување на нови пумпи со 50 пиштоли за точење на гориво , а во исто време гориво ќе можат да точат 14 автомобили.
Бензинската станица, покрај тоа што има една од стратешки најважни положби во државата ќе има и точење на метан.
Од Макпетрол најавија дека планираат во брза иднина да биде реконстуирана и бензинската пумпа кај автобуската станица во Куманово.

admin

May 21st, 2019

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *