Вести

Попладне почнува летото

Попладне почнува летото

Денеска, 21 јуни, во 17 часот и 54 минути почнува летото на северната полутопка. Во исто време за жителите на јужната хемисфера на Земјата ќе почне зимата.

Летото ќе трае 95 денови, а ќе заврши на 23 септември 2019 година, кога во 9.50 часот по средноевропско време ќе почне есента.

Денеска е 172-от ден од годината, а до крајот на годината остануваат уште 194 денови.

Времето во земјава на првиот летен ден ќе биде сончево и топло со мала до умерена облачност.

admin

June 21st, 2019

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *