Вести

Кондуктер во Македонски Железници наплаќал билети, а парите ги ставал во џеб

За 210 евра, 46 годишен С.Б. од Куманово, вработен како кондуктер во македонски железници , заработи кривична пријава за несовесно работење во службата . Тој според информациите од полицијата на 23.12.2015 година во воз кој се движел на релација Гевгелија – Табановце, на Железничка станица Демир Капија на 10 економски бегалци земал 250 евра, а издал билети само за осум патници во вкупна вредност од 40 евра и притоа се стекнал со противправна имотна корист од 210 евра.

Igor Andonovik

February 12th, 2016

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *