Вести

Ин Мемориам: Почина новинарката Нада Георгиевска

Ин Мемориам: Почина новинарката Нада Георгиевска

По кратко боледување на  64 годишна возраст, почина  Нада Георгиевска, долгогодишен новинар и професор по книжевност и литература, во пензија.

Георгиевска, дваесет и пет години беше дел од редакцијата на  „Наш Весник“, а припаѓа на генерацијата новинарски тим кој ги направи првите чекори во телевизиското новинарство во Куманово, на локалната телевизија Куманово каде работеше во информативната редакција.

Погребот на посмртните останки на Нада Георгиевска ќе се изврши утре, во 13 часот, на Градските гробишта во Куманово.

admin

September 3rd, 2018

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *