Вести

Во бегалскиот камп Табановце, дваица локални жители фатени како крадат од помошта наменета за бегалците

Две лица извршиле тешка кражба на граничниот премин Табановце, во бегалскиот камп. Според извори на Бум,  се работи за дваица жители на Табановце кои биле ангажирани да им помагаат на бегалците и да им делат помош. Но наместо да делат, поголемиот дел од  помошта си ја присвојувале за себе и ја носеле дома.  Крадците ги открил полициски службеник на кој му станало сомнително движењето на лицата низ кампот.  По детална проверка на осомничените , поголем дел од хуманитарна помош која ја украле била пронајдена во нивните домови. Според првичните информации се работи за стока во вредност од околу 36 000 денари. Полицијата работи на расчистување на случајот, а против крадците ќе биде поднесена и соодветна пријава.

Igor Andonovik

February 7th, 2016

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *