Вести

ГА-МА АД Скопје донираше заштитна опрема за Територијалната противпожарна единица  Куманово

ГА-МА АД Скопје донираше заштитна опрема за Територијалната противпожарна единица Куманово

Заштитни скафандери, визир маски, заштитни маски, заштитни ракавици и гелови за дезинфекција во вредност од 260 000 денари АД ГА-МА Скопје денеска донираше на 4 територијални противпожарни служби во Куманово, Скопје , Струга и Тетово.
Александар Арсиќ, извршен директор на АД ГА-МА вели дека донацијата е за пожарникарите кои секојдневно учествуваат во акции од различен тип и сметаат дека и нивното здравје мора да биде заштитено.

,,ГА-МА АД Скопје како општествено одговорна фирма денеска оствари донација на четири Територијални противпожарни единици Скопје, Куманово, Струга и Тетово. Донацијата се состои во заштитни скафандери, визир маски, заштитни маски, заштитни ракавици и гелови за дезинфекција во вредност од 260000 денари”- изјави Арсиќ.

Igor Andonovik

May 4th, 2020

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *