Вести

Добредојде бебе промовиран во Куманово- фото-

Добредојде бебе промовиран во Куманово- фото-

Сите новороденчиња од денеска на акушерското одделение во Куманово ќе можат веднаш да си добијат извод од матична книга на родени. Потребната документација на родителите е само лична карта и да си имаат име за новороденчето.

zaharieva

Со денот на испис мајката со бебето ќе си го имаат изводот за новороденчиња, вели заменик министерот за здравство Гоце Чакаровски кој денеска го промовираше проектот во Куманово.

minister cakalovskiminister cakalovski 2

Според изјавата на Чакаровски  откако стапи на сила одлуката  извод добиле 91 новороденче. Проектот продолжува, а стручни тимови  од управата за електронско здравство досега ги посетиле сите 17 родилишта во Македонија каде се направени обуки и тренизи со вработените.

admin

September 5th, 2017

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *