Вести

ДИК :До 10 часот гласале 10 проценти од гласачите во Куманово

ДИК :До 10 часот гласале 10 проценти од гласачите во Куманово

Вкупно 10,1% од жителите на Општина Куманово го оствариле своето право на глас до 10 часот, односно гласале 7.337 гласачи од 152 процесирани избирачки места од вкупно 167.

Во Општина Липково гласале 3,84% од избирачите, односно 963 жители од 25.070 граѓани со право на глас.

Вкупно 9,08% од граѓаните на Старо Нагоричане го оствариле своето право на глас, односно 318 од вкупно 3.428 гласачи запишани на избирачкиот список.

Од Североисточниот регион нагјолема излезност има Општина Ранковце, каде до 10 часот своето право на глас го оствариле 17,29%, односно 535 жители од вкупно 3.094 граѓани со право на глас.

Во Општина Крива Паланка гласале вкупно 14,86% или 2.548 од вкупно 17.144 жители со право на глас.

Во Општина Кратово гласале 11,34% или 939 гласачи од вкупно 8.282 жители со право на глас.

radiobum

October 15th, 2017

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *