Вести

8 Март – Меѓународен ден на жената

8 Март – Меѓународен ден на жената

Меѓународниот ден на жената е меѓународен празник што се одбележува на 8 март секоја година. Тоа е ден кога се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите. Идејата за одбележување на посебен ден посветен на жените потекнува од ...

admin

March 8th, 2016

No Comments

Изложба на резби во дрво на Стоје Додевски

Изложба на резби во дрво на Стоје Додевски

,,Сеќавање’’ е насловена изложбата на резби во дрво од Стоје Додевски, што ќе биде отворена вечерва во изложбениот салон на Н.У Центар за култура „Трајко Прокопиев” во Куманово. Дваесеттина резби работени во последниве неколку години, ќе бидат презентирани на третата ...

admin

February 18th, 2016

No Comments

Го одбележуваме светскиот ден на радиото

Го одбележуваме светскиот ден на радиото

Радиото е интимен медиум. Тоа му се обраќа на секој слушател како на поединец. Слушателите радиото можат да го понесат со себе. Програмата можат да ја слушаат кога се легнати во кревет,кога подготвуваат јадење во кујна,на своите работни места,во возилото во кое се ...

Igor Andonovik

February 13th, 2016

No Comments

Грците повторно ќе го градат Колосот од Родос, едно од седумте светски чуда на античкиот свет

Грците повторно ќе го градат Колосот од Родос, едно од седумте светски чуда на античкиот свет

Листата „Седум светски чуда на античкиот свет“ била како туристички водич за патниците на Античкиот Свет кои сакале да ги видат најпознатите и најатрактивните дестинации. Но поради земјотреси и пожари, дури 6 од нив се уништени, сите освен Кеопсова пирамида. Во Грција, ...

admin

December 25th, 2015

No Comments