Вести

Народен правобранител: Телефонски линии за повреда на избирачкото право

Народен правобранител: Телефонски линии за повреда на избирачкото право

  Канцелариите на Народниот правобранител во Скопје, Битола, Кичево, Куманово, Струмица, Тетово и Штип денеска, на денот на одржување на првиот круг од Локалните избори 2017, ќе бидат отворени за граѓаните од 7 до 19 часот, со цел да им се помогне во остварувањето и ...

admin

October 15th, 2017

No Comments

Во 7 часот започна гласањето на шестите по ред локални избори во Куманово

Во 7 часот започна гласањето на шестите по ред локални избори во Куманово

Сите 167 избирачки места на територијата на Општина Куманово утринава точно во 7 часот се отворени и гласањето се одвива без никакви проблеми, информира Ѕвонко Николовски од ОИК Куманово. Точно во 7 часот се отворени избирачките места, гласачкиот материјал кој остана од ...

admin

October 15th, 2017

No Comments

Пукната цевка ги остави жителите на Бедиње без вода

Пукната цевка ги остави жителите на Бедиње без вода

Од 15 часот жителите на Бедиње се без вода. Причината е пукната водоводна цевка кај фабриката на ФЗЦ . Екипите за санација на дефектот се на терен и работат, а сообраќајот се одвива отежнато.  

admin

October 12th, 2017

No Comments

Полицијата во Кочани повикала лице на разговор кое се сомничи за поткуп на гласачи

Полицијата во Кочани повикала лице на разговор кое се сомничи за поткуп на гласачи

Три дена пред изборите едно лице од Кочани е под сомнение дека поткупувал гласачи во ромска населба во Кочани. Под сомнение дека  поткупувал  гласачи Б.Ш.од Кочани , е повикан на информативен разговор во полициска станица во Кочани. Тој се наоѓа на листата на советници на ...

admin

October 12th, 2017

No Comments

Промовирана книгата „Вез једне младости„ на Теодора Цветковиќ

Промовирана книгата „Вез једне младости„ на Теодора Цветковиќ

„Вез једне младости“  е роман на младата и талентирана авторка Теодора Цветковиќ . Авторката , 20 годишна студентка на Филолошкиот факултет во Скопје како  член на културно уметничкото друштво „Српски вез“ книгата ја подготвува околу четири години , а во неа пишува за љубов ...

admin

October 11th, 2017

No Comments

Дамјановски: Куманово со граѓаните заедно победи уште еднаш

Дамјановски: Куманово со граѓаните заедно победи уште еднаш

Борбата во Куманово не запира ,вели градоначалнкот на општина Куманово Зоран Дамјановски кој упати честитка по повод 11 Октомври, денот на Народно-ослободителна борба до сите граѓани на Куманово. Со честитката градоначалникот ги информира и граѓаните дека по долгата ...

admin

October 11th, 2017

No Comments

Арисиќ: Македонците ја избраа страната на слободата

Арисиќ: Македонците ја избраа страната на слободата

Претседателот на советот на општина Куманово во името на советот на општина Куманово и во негово име упати честитка  по повод 11 Октомври. – Ноќта спроти 11 октомври 1941 година е нераскинливо поврзана со слободата, со копнежот, со вистината, со правдата. Под 76 години ...

admin

October 11th, 2017

No Comments

Спасовски: Да се обединиме сите за демократска , современа и правна држава

Спасовски: Да се обединиме сите за демократска , современа и правна држава

„Пред 76 години, нашите предци со визија за слободна, независна и просперитетна Македонија, во Прилеп и Куманово, ја почнаа Народно-ослободителната борба. Придобивките од Народно-ослободителната борба не обврзуваат сите да продолжиме да ја градиме нашата Македонија како ...

admin

October 11th, 2017

No Comments

Од оџак се запали зградата на стара општина во Касапски круг

Од оџак се запали зградата на стара општина во Касапски круг

Запален оџак на ресторантот сместен во приземниот дел на зградата на стара општина во Касапски Круг, во центарот на Куманово е причината за избувнување на пожар. Според информациите на Дејан Илиевски командир на  Територијалната противпожарна единица Куманово, пожарот ...

admin

October 10th, 2017

No Comments

„Српски вез“ ќе ја промовира книгата „Вез једне младости“

„Српски вез“ ќе ја промовира книгата „Вез једне младости“

Културно-уметничко друштво „Српски вез“ од Куманово вечерва од 19 часот во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ (сала Кубус) организира промоција на книга си наслов „Вез једне младости“, авторот на книгата е член и играорец во друштвото Теодора Цветковиќ студент на ...

admin

October 9th, 2017

No Comments