Вести

СО МИРЕН СОБИР ВО УЧИЛИШТЕТО ТОЛИ ЗОРДУМИС РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ МАКЕДОНЦИ КАЖАА НЕ НА НАСИЛСТВОТО ВРЗ УЧЕНИЦИТЕ

СО МИРЕН СОБИР ВО УЧИЛИШТЕТО ТОЛИ ЗОРДУМИС РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ МАКЕДОНЦИ КАЖАА НЕ НА НАСИЛСТВОТО ВРЗ УЧЕНИЦИТЕ

Претепаниот осмоодделенец закрепува од физичките повреди но тешко закрепнува од психичките, вели мајката Александра Петровиќ ,четири дена по нападот на ученикот пред Основното училиште Толи Зордумис од група на осум средношколци од албанскиот етникум. Родителите на учениците

Igor Andonovik

March 22nd, 2016

No Comments

УТРЕ ВО 13 ЧАСОТ МИРЕН СОБИР НА РОДИТЕЛИ ПРЕД ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ ТОЛИ ЗОРДУМИС

УТРЕ ВО 13 ЧАСОТ МИРЕН СОБИР НА РОДИТЕЛИ ПРЕД ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ ТОЛИ ЗОРДУМИС

Се опоравува но се уште е во шок ученикот кој беше претепан во петокот пред основното училиште Толи Зордумис, од група на средношколци албанци, вели за Бум, Александра Петковиќ, мајката на претепаниот ученик. Утре во 13 часот пред училиштето родителите ќе одржат мирен собир ...

Igor Andonovik

March 21st, 2016

No Comments

Група средношколци албанци претепале осмоодделенец македонец

Група средношколци албанци претепале осмоодделенец македонец

Ученик од 8 одделение од  Основно Училиште Толи Зордумис, од македонска националност, во петокот бил нападнат и претепан од група на средношколци од алабанска националност, без никаква причина. Немилиот настан според информациите на мајката на претепаниот ученик,  Александра

Igor Andonovik

March 19th, 2016

2 Comments

Министерка Ременски во посета на транзитниот камп во Табановце

Министерка Ременски во посета на транзитниот камп во Табановце

Во очекување на исходот на бегалската криза од Европскиот самит , министерот за труд и социјална политика Фросина Ременски со порака од Табановце , ќе ги направиме сите хумани услови за згрижување на бегалците без оглед на исходот од самитот. ,,Имаме обезбедено топли оброци ...

admin

March 17th, 2016

No Comments

ВМРО ДПМНЕ Бара асфалтирање на Крушевска република

ВМРО ДПМНЕ Бара асфалтирање на Крушевска република

“Прав, кал и калдрма гледаме почитуван градоначалниче, три пати ги манипулирате граѓаните дека ќе ја асфалтирате улицата Крушевска република, а реалната слика ја гледаме сега по дождот”- оваа е реакцијата на општинскиот комитете на Вмро Дпмне од Куманово, од каде го повикаа ...

Igor Andonovik

March 11th, 2016

No Comments

Примопредадена функцијата директор на градската Библиотека

Примопредадена функцијата директор на градската Библиотека

Во кабинетот на градоначалникот на Општина Куманово беше примопредадена функцијата на новиот директор на градската библиотека Тане Георгиевски .                                                                                             […]

admin

March 11th, 2016

No Comments

Се излеа Пчиња и Крива река

Се излеа Пчиња и Крива река

Реките Пчиња и Крива се излееа од речните корита, поплавен е пат, неколку викендици и земјоделско обработлива површина. Според информациите од општина Старо Нагоричане поплавен е патот кон селото Добрача, поплави има и во село Драгоманце кај бањата во Стрновац. Критична ...

Igor Andonovik

March 11th, 2016

No Comments

Тешките услови за престој во меѓузоната со Србија ќе ги разделат семејствата на бегалците

Тешките услови за престој во меѓузоната со Србија ќе ги разделат семејствата на бегалците

Жените и децата бегалци кои се заглавени во меѓузоната помеѓу македонска и српска страна денеска ќе бидат прифатени во транзитниот центар во Табановце. Иако капацитетот на центарот е исполнет , се монтираат два шатори во кои ќе бидат сместени околу 200 жени и деца. Условите ...

Igor Andonovik

March 11th, 2016

No Comments

Избегале 40 бегалци од транзитниот центар во Табановце

Избегале 40 бегалци од транзитниот центар во Табановце

Од транзитниот центар во Табановце , вчера успеале да избегаат 40 бегалци , потврдуваат од регионалниот центар за управување со кризи. Бегалците ја искористиле приликата кога немало електрична енергија во кампот и се упатиле во непознат правец. Се работи за бегалци од ...

Igor Andonovik

March 10th, 2016

No Comments

8 Март – Меѓународен ден на жената

8 Март – Меѓународен ден на жената

Меѓународниот ден на жената е меѓународен празник што се одбележува на 8 март секоја година. Тоа е ден кога се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите. Идејата за одбележување на посебен ден посветен на жените потекнува од ...

admin

March 8th, 2016

No Comments