Вести

Успешна обука за 27 службеници во книговодство

Успешна обука за 27 службеници во книговодство

27 невработени лица во Центарот за вработување во Куманово добија сертификати за завршена обука за книговодство и се стекнаа со звање “службеник во книговодство”. Обуката се реализираше во времетраење од четири месеци во соработка со Еуро Колеџ и Образовен центар

admin

October 25th, 2019

No Comments

Соколана, стадион, стрелиште и спортска сала вратени на Општина Куманово

Соколана, стадион, стрелиште и спортска сала вратени на Општина Куманово

Четири спортски објекти и локалитети Општина Куманово ги врати назад во владение, откако Јавното претпријатие за стопанисување со спортски објекти ги одзема дозволите на приватните концесионери. „Соколана“, Градскиот стадион, некогашно „Стрелиште“ и Спортската сала и ...

admin

October 25th, 2019

No Comments

Градоначалникот на општина Куманово доби признание за развој на претприемништо на светскиот конгрес на претприемачи

Градоначалникот на општина Куманово доби признание за развој на претприемништо на светскиот конгрес на претприемачи

Највисоко признание на проектот за промоција и наградување на најдобрите заедници и институции за креирање на добар амбиент за развој на претприемништво во Средна и Југоисточна Европа, го доби Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски. – Ние оваа година имаме ...

admin

October 19th, 2019

No Comments

Осама Муадини од Советот на општина Куманово побара бања со вода да се искапе

Осама Муадини од Советот на општина Куманово побара бања со вода да се искапе

Како протест со пакет вода и прибор за капење советникот Осама Муадини од Алијанса на Албанците побара од советот бања да се искапе, бидејќи како што вели 13 дена на неговата улица нема вода. “Неодговорноста на директорот на Јавното претпријатие Водовод и на ...

admin

September 24th, 2019

No Comments

„На патот“ преку уметност до поубаво Куманово

„На патот“ преку уметност до поубаво Куманово

ЛАГ АБЕР 2015 продолжува со имплементација на проектот „На патот“, финансиран од швајцарската амбасада. Од неодамна кумановци имаат можност да го видат новото дело креирано за овој проект, мурал од академскиот сликар Дејан Божиновски -Коска, насловен „Козјак“ кој го краси ...

admin

September 24th, 2019

No Comments

Работилница за препознавање на лажни вести во Куманово

Работилница за препознавање на лажни вести во Куманово

Професорите и родители на средношколци од Куманово, денеска учествуваа на втората работилница за препознавање на лажни вести која се одржува во рамки на проектот „За подобро ментално здравје“ кој го го спроведува Здружението „Доверба“ Куманово, а се реализира во рамките на ...

admin

September 19th, 2019

No Comments

Камион товарен со мигранти во обид да избега од полицијата пропаднал во шахта во Куманово

Камион товарен со мигранти во обид да избега од полицијата пропаднал во шахта во Куманово

Во обид да избега на полицијата камион натоварен со мигранти пропаднал во шахта на улица „ Железничка„ во Куманово. Таму од општината се изведуваат градежни работи за поставување на армиран – бетонски пропуст и направена е измена на сообраќајниот режим во тој дел од градот и

admin

September 17th, 2019

No Comments

Дива свиња се прошета во Куманово

Дива свиња се прошета во Куманово

Присуство на дива свиња во Куманово ги вознемири граѓаните на Куманово на повеќе локации. Дивото животно најпрвин било забележано на улицата Никола Тесла каде жителите во 3 часот и 50 минути пријавиле во полиција. Екипите на полиција со ветеринарната служба и инспектор по ...

admin

September 16th, 2019

No Comments

Пијани гости  нападнале сопственик на угостителски објект

Пијани гости нападнале сопственик на угостителски објект

Ноќеска во 00,30ч. во полицијата било пријавено дека во населбата Гоце Делчев во Куманово во гостилница физички бил нападнат сопственикот на објектот Т.Д.(49) . Без причина соственикот бил нападнат од страна на Д. Н., А. Т., С. А. и А. Б., сите од Куманово, кои му нанеле ...

admin

September 9th, 2019

No Comments

Од среда  , три дена ќе се врши есенска дератизација во Куманово

Од среда , три дена ќе се врши есенска дератизација во Куманово

Во среда на 11.09.2019, четврток 12.09.2019 и петок 13.09.2019 година , ќе се врши дератизација (третирање против глувци) на територија на Општина Куманово. Третманот ќе се изврши со постваување на мамци во отворите од шахтите на постоечката канализациона мрежа , а ќе бидат ...

admin

September 6th, 2019

No Comments