Вести

Кумановските стечајци задоволни од донесувањето на Законот за стечајци

Кумановските стечајци задоволни од донесувањето на Законот за стечајци

Кумановските стечајци од здружението „Унит“, на денешната прес-конференција го оценија како „спас за стечајците“, неодамна донесениот Закон за стечајци. Координаторот на здружението, Лилјана Георгиевска, изјави дека на ниво на држава со овој закон биле пријавени приближно ...

admin

September 20th, 2017

No Comments

Радио Бум ќе ги следи професионално, непристрасно и избалансирано локалните избори 2017

Радио Бум ќе ги следи професионално, непристрасно и избалансирано локалните избори 2017

Радио Бум, Куманово , во текот на изборната кампања за Локалните избори 2017 ќе работи врз основа на програмските начела – професионално, непристрасно, избалансирано и во согласност со Новинарскиот кодекс. Бум, за изборните активности на учесниците во изборите ќе ...

admin

September 19th, 2017

No Comments

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка. Со законот се предвидува приходот, што досега го добиваше МРТ ...

admin

September 19th, 2017

No Comments

Ќе се олесни постапката за одобрение за градење

Ќе се олесни постапката за одобрение за градење

Олеснување на постапката за добивање одобрение за градење, како и за останатите барања предвидени со Законот за градба со намалување на процедурите и трошоците, најави денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески. Законските измени што ќе ги предложи ресорното ...

admin

September 19th, 2017

No Comments

Собранието го донесе Законот за стечајни работници

Собранието го донесе Законот за стечајни работници

Собранието на Република Македонија во рамки на денешното продолжение на 12. седница го донесе Законот за стечајни работници. Со законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата се ...

admin

September 19th, 2017

No Comments

Есенска дератизација во Куманово

Есенска дератизација во Куманово

Во наредните три дена ќе се спроведе есенската дератизација против глувци на подрачјето на општина Куманово, информираат надлежните од Секторот за инспекциски надзор. Третманот ќе се изврши со поставување мамци во отворите од шахтите на постоечката канализациска мрежа, а ќе ...

admin

September 19th, 2017

No Comments

Димитриевски: Со нов концепт за подобар живот со советниците ќе влеземе во секој дом

Димитриевски: Со нов концепт за подобар живот со советниците ќе влеземе во секој дом

„Со нов концепт ќе се претставиме пред граѓаните и ќе се обидеме да го промениме нашиот град. Заедно со вас почитувани граѓани сакаме да креираме една поубава иднина за сите. Во таа наша несебична борба за граѓаните за нашата општина, нема да правиме разлика помеѓу никој. Ќе

admin

September 14th, 2017

No Comments

Сојузот на ромите излегува од коалицијата со ВМРО ДПМНЕ

Сојузот на ромите излегува од коалицијата со ВМРО ДПМНЕ

Општинската организација на Сојузот на Ромите излезе од Коалицијата за подобра Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ, информираше денеска на прес конференција претседателот Ашмет Османовски. Локалниот огранот на партијата си поднесе оставка, поради несогласувања околу листата ...

admin

September 14th, 2017

No Comments

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава. Со договорот надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на возачите кои управуваат со ...

admin

September 13th, 2017

No Comments

Атина Мургашанска носител на листата на СДСМ во Куманово

Атина Мургашанска носител на листата на СДСМ во Куманово

Утре на полноќ, истекува рокот во кој партиите и независните кандидати можат да и поднесат своите кандидатури до Општинската изборна комисија за учество на престојните локални избори. Носител на листата на СДСМ со коалицијата ќе биде Атина Мургашанска, претседател на Унија ...

admin

September 13th, 2017

No Comments