Вести

Дамјановски: Aко имам добар предизвик  ќе продолжам со политиката се дотогаш ќе работам како доктор

Дамјановски: Aко имам добар предизвик ќе продолжам со политиката се дотогаш ќе работам како доктор

Политиката не е драгстор да избереш што сакаш. Политиката е тоа што можеш и знаеш да го работиш. Поранешниот градоначалник на општина Куманово Зоран Дамјановски се враќа на својата докторска позиција. Тој е специјалист гинеколог-акушер чие место е во мирување од како стана ...

admin

October 20th, 2017

No Comments

Максим Димитриевски со 11 450 гласови повеќе од Зоран Ѓорѓиевски

Максим Димитриевски со 11 450 гласови повеќе од Зоран Ѓорѓиевски

За прв пат во Куманово градоначалник ќе биде избран во прв круг  На локалните избори 2017 година според најновите информации на Државната изборна комисија, излезеност до 19 часот била  54 ,03 проценти, а гласале 50 050 лица со право на глас, од вкупно 92 764 лица колку се ...

admin

October 16th, 2017

No Comments

Максим Димитриевски:СДСМ е победник на локалните избори

Максим Димитриевски:СДСМ е победник на локалните избори

“Првите информации кои што стасаа во штабот се дека СДСМ, со своите Коалцииони партнери и со граѓаните на општина Куманово, денеска се избори за една голема историска победа во општина Куманово.Ја добивме апсолутната поддршка од сите граѓани и заедно со граѓаните ги ...

admin

October 15th, 2017

No Comments

Зоран Ѓорѓиевски, Нека победи подобриот

Зоран Ѓорѓиевски, Нека победи подобриот

Онака по кумановски, домаќински, одговорно, три генерации од семејството Ѓорѓиевски дојдоа да си ја исполнат својата граѓанска должност, да го дадат својот допринос во промената која треба да настапи во Куманово, ме радува тоа што кумановци покажаа една зрелост и свесност за

admin

October 15th, 2017

No Comments

Максим Димитриевски: Ја очекувам победата во првиот круг

Максим Димитриевски: Ја очекувам победата во првиот круг

Граѓаните имаат можност после подолг временски период на демократски начин да го искажат своето мислење, во однос на нивниот избор за следниот татко на градот и ќе решат на кого ќе му ја доделат довербата да го води и менаџира Куманово во следните четири години, вели Максим ...

admin

October 15th, 2017

No Comments

До 13 часот во Куманово гласале 23,07 отсто од гласачите

До 13 часот во Куманово гласале 23,07 отсто од гласачите

Излезноста во Куманово до 13 часот, според податоците на Општинската изборна комисија ОИК Куманово, е 23,07 проценти,  соопшти претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Во Куманово право на глас на шестите локални избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 избирачки ...

admin

October 15th, 2017

No Comments

ДИК :До 10 часот гласале 10 проценти од гласачите во Куманово

ДИК :До 10 часот гласале 10 проценти од гласачите во Куманово

Вкупно 10,1% од жителите на Општина Куманово го оствариле своето право на глас до 10 часот, односно гласале 7.337 гласачи од 152 процесирани избирачки места од вкупно 167. Во Општина Липково гласале 3,84% од избирачите, односно 963 жители од 25.070 граѓани со право на глас. ...

admin

October 15th, 2017

No Comments

Министерот Спасовски : Апелирам до граѓаните на достоинствен начин покажеме дека  овој ден ќе даде допринес кон реформите во македонското општество

Министерот Спасовски : Апелирам до граѓаните на достоинствен начин покажеме дека овој ден ќе даде допринес кон реформите во македонското општество

  Ембарго за емитување до 19 часот Процесот на гласањето се одвива мирно и без инциденти , изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски кој денеска го оставри своето право на глас во Куманово. Изборниот процес да  се заврши мирно и успешно покрај граѓаните ...

admin

October 15th, 2017

No Comments

Народен правобранител: Телефонски линии за повреда на избирачкото право

Народен правобранител: Телефонски линии за повреда на избирачкото право

  Канцелариите на Народниот правобранител во Скопје, Битола, Кичево, Куманово, Струмица, Тетово и Штип денеска, на денот на одржување на првиот круг од Локалните избори 2017, ќе бидат отворени за граѓаните од 7 до 19 часот, со цел да им се помогне во остварувањето и ...

admin

October 15th, 2017

No Comments

Во 7 часот започна гласањето на шестите по ред локални избори во Куманово

Во 7 часот започна гласањето на шестите по ред локални избори во Куманово

Сите 167 избирачки места на територијата на Општина Куманово утринава точно во 7 часот се отворени и гласањето се одвива без никакви проблеми, информира Ѕвонко Николовски од ОИК Куманово. Точно во 7 часот се отворени избирачките места, гласачкиот материјал кој остана од ...

admin

October 15th, 2017

No Comments