Вести

Владата го именува Марјан Спасовски за директор на затвор во Куманово

Владата го именува Марјан Спасовски за директор на затвор во Куманово

    Марјан Спасовски е новиот в.д. директор на Казнено поправната установа,  Затвор Куманово со отворено одделение во Крива Паланка, соопштуваат денеска од Владата на Република Македонија која назначи вкупно 67 нови директори и членови на извршни комисии. Спасовски е ...

admin

August 10th, 2017

No Comments

СДСМ го стеснува кругот на кандидати за градоначалник на Куманово

СДСМ го стеснува кругот на кандидати за градоначалник на Куманово

Претседателот на советот на општина Куманово, Александар Арсиќ е во потесниот круг на кандидати за градоначалник на општина Куманово, дознава Бум, во централното партиско раководство ги  прават последните анкети пред официјалното објавување. Имало поглем број на кандидати ...

admin

August 8th, 2017

No Comments

Зоран Божиновски излегува од притвор

Зоран Божиновски излегува од притвор

Новинарот Зоран Божиновски излегува од притвор, за него како што објави Здружението на новинарите на Македонија на  нивниот Фејзбук профил,  Кривичниот суд во Скопје денес го ослободи од притвор, мерката притвор е заменета со друга мерка на претпазливост. Македонија излезе ...

admin

July 14th, 2017

No Comments

Царовска : Без законски основ се одбиени социјалците кои примиле пари по брз трансфер

Царовска : Без законски основ се одбиени социјалците кои примиле пари по брз трансфер

Нема законски основ за да бидат одбиени од социјална помош примателите кои по основ на брз трансвер во 2015 година имале примено над  50 000 денари, изјави министерот за труд и социјални работи Мила Царовска денеска во Куманово и им порача на 204 те кумановци, одбиени ...

admin

July 13th, 2017

No Comments

Стојанче Величковиќ прв човек на СВР Куманово

Стојанче Величковиќ прв човек на СВР Куманово

Со решение на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски,  Стојанче Величковиќ од Куманово е новиот началник на СВР Куманово. Величковиќ денеска е назначен за прв човек на кумановската полиција, а разрешен е Моме Јакимовски. Величкович началничата функција ја извршуваше

admin

July 6th, 2017

No Comments

Мартин Костовски нов директор на Службен весник

Мартин Костовски нов директор на Службен весник

На владина седница за нов директор на ЈП Службен весник е именуван Мартин Костовски, а разрешен е досегашниот в.д. директор Лука Кржалоски. Костовски е дипломиран правник на  државниот универзитет Кирил и Методи , а девет години беше заменик раководител на секторот за ...

admin

June 27th, 2017

No Comments

Спасовски на министерска конференција во Будимпешта

Спасовски на министерска конференција во Будимпешта

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ќе се обрати на конференцијата на министри за внатрешни работи во рамки на Салцбуршкиот форум во Будимпешта, каде присуствува на конференција посветена на нелегалната миграција, миграцискиот притисок и актуелната ...

admin

June 20th, 2017

No Comments

Спасовски: Еден милион евра донација од Владата на Чешка за МВР

Спасовски: Еден милион евра донација од Владата на Чешка за МВР

  Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски , преку социјалните мрежи најави потпишување на договор за донација од Владата на Република Чешка во висина од над еден милион евра за потребите на оделот гранична безбедност и азил при МВР. Според најавата на министерот

admin

June 16th, 2017

No Comments

Луксуз од 600 000 евра пари од граѓаните-фото и видео

Луксуз од 600 000 евра пари од граѓаните-фото и видео

Луксуз од 600 000 евра пари од граѓаните

admin

June 10th, 2017

No Comments

Луксузниот мерцедес на МВР презентиран пред јавноста

Луксузниот мерцедес на МВР презентиран пред јавноста

  Само пневматиците на лусузниот„мерцедес „ му чинат 20 000 евра, поминал 57 000 километри, а најчеста релација му била до Пробиштип. Црн луксузен мерцедес е прекриен со прав, а на него има видливи траги на шепи од мачки. Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски

admin

June 10th, 2017

No Comments