Вести

СО МИРЕН СОБИР ПРОТИВ ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ

Укинување на постојниот модел за екстерно тестирање, изнаоѓање на друг модел и да се полага државна матура по старо, се барањата на средношколскиот пленум од Куманово кои денеска мирно протестираа на градскиот плоштад. Нема да застанеме со борбата за подобро образование се ...

admin

February 15th, 2016

No Comments

Во Куманово според АВРМ официјалната бројка на евидентирани невработени лица е 19 000

Во Куманово официјалната бројка на невработени лица е 19 000 , а не како што тврди СДСМ 30 000 вели раководителот на агенцијата за вработување Милорад Тренчевски . Според неговата изјава 10 700 лица се активни баратели на работа , а 9 000 пасивни . Директорот на АВРМ Влатко ...

Igor Andonovik

February 9th, 2016

No Comments

СДСМ ја прашува владата каде се вработувањата во Куманово кога има над 30 000 невработени лица

Од општинската организација на СДСМ ја прашаа владата каде се 600 вработувања дневно, кога во Куманово има над 30 000 невработени од кои над 10 000 невработени млади луѓе. Сашо Тодоровски портпарол на СДСМ Куманово праша дали Куманово не е во Македонија? Тодоровски вели дека

Igor Andonovik

February 8th, 2016

No Comments