Вести

ВМРО ДПМНЕ Бара асфалтирање на Крушевска република

ВМРО ДПМНЕ Бара асфалтирање на Крушевска република

“Прав, кал и калдрма гледаме почитуван градоначалниче, три пати ги манипулирате граѓаните дека ќе ја асфалтирате улицата Крушевска република, а реалната слика ја гледаме сега по дождот”- оваа е реакцијата на општинскиот комитете на Вмро Дпмне од Куманово, од каде го повикаа ...

Igor Andonovik

March 11th, 2016

No Comments

Над 600 бегалци од Афганистан се заглавени во транзитниот центар Табановце

Над 600 бегалци од Афганистан се заглавени во транзитниот центар Табановце

Недела дена во транзитниот центар во Табановце се сместени над 600 бегалци од Афганистан, за кои е затворена српската граница и неможат да ја продолжат рутата кон западноевропските земји. Горан Стојановски одговорен за транзитниот камп вели дека во моментот во кампот има 737

Igor Andonovik

February 25th, 2016

No Comments

СОВЕТНИЦИТЕ НА ВМРО ДПМНЕ ЈА НАПУШТИЈА СЕДНИЦАТА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КУМНАОВО

СОВЕТНИЦИТЕ НА ВМРО ДПМНЕ ЈА НАПУШТИЈА СЕДНИЦАТА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КУМНАОВО

Советниците на советничката група на ВМРО ДПМНЕ во Советот на Општина Куманово, револтирани од како што велат нарачаните прашања од советниците на СДСМ до градоначалникот на општина Куманово ја напуштија седницата на која како единствена точка на дневен ред се советничките ...

admin

February 17th, 2016

No Comments

СО МИРЕН СОБИР ПРОТИВ ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ

СО МИРЕН СОБИР ПРОТИВ ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ

Укинување на постојниот модел за екстерно тестирање, изнаоѓање на друг модел и да се полага државна матура по старо, се барањата на средношколскиот пленум од Куманово кои денеска мирно протестираа на градскиот плоштад. Нема да застанеме со борбата за подобро образование се ...

admin

February 15th, 2016

No Comments

Во Куманово според АВРМ официјалната бројка на евидентирани  невработени лица е 19 000

Во Куманово според АВРМ официјалната бројка на евидентирани невработени лица е 19 000

Во Куманово официјалната бројка на невработени лица е 19 000 , а не како што тврди СДСМ 30 000 вели раководителот на агенцијата за вработување Милорад Тренчевски . Според неговата изјава 10 700 лица се активни баратели на работа , а 9 000 пасивни . Директорот на АВРМ Влатко ...

Igor Andonovik

February 9th, 2016

No Comments

СДСМ ја прашува владата каде се вработувањата во Куманово кога има над 30 000 невработени лица

СДСМ ја прашува владата каде се вработувањата во Куманово кога има над 30 000 невработени лица

Од општинската организација на СДСМ ја прашаа владата каде се 600 вработувања дневно, кога во Куманово има над 30 000 невработени од кои над 10 000 невработени млади луѓе. Сашо Тодоровски портпарол на СДСМ Куманово праша дали Куманово не е во Македонија? Тодоровски вели дека

Igor Andonovik

February 8th, 2016

No Comments