Вести

Куманово без Брза Помош

Куманово без Брза Помош

Службата на итна медицинска помош во Куманово остана парализирана на нерасчистените патишта, комби возилата немаат ланци  паркиран се во гаражите, а од две теренски лади ниви само една е функционална. Граѓаните да се јавуваат само за итни случаи, апелираат од итната служба ,

admin

January 7th, 2017

No Comments

Првото бебе во Куманово е машко

Првото бебе во Куманово е машко

Првото бебе родено во 2017 во Куманово е машко. Трета рожба на Сафие Арифова од Куманово. “Бебето е родено во 8 15 минути со царски рез , тешко е 4 килограми и  500 грама. Во добра здравствена состојба се”- , информира доктор Даниел Милковски од Гинеколошко ...

admin

January 1st, 2017

No Comments

Прогласени најдобар полицаец и пожарникар во Општина Куманово за 2016 година( фото)

Прогласени најдобар полицаец и пожарникар во Општина Куманово за 2016 година( фото)

Маријан Христовски од СВР Куманово од одделот за интервенција е прогласен за најдобар полицаец на територија на општина Куманово, а Орхан Амети најдобар пожарникар од Територијалната противпожарна единица на општина Куманово. “Самопожртвуваноста и неуморната работа  за

admin

December 27th, 2016

No Comments

Затворениот базен во Куманово од денеска отворен за сите граѓани, 100 денари билет

Затворениот базен во Куманово од денеска отворен за сите граѓани, 100 денари билет

Од денеска , официјално сите граѓани на Куманово ќе можат да го користат затворениот базен. Откако сите потребни законски акти се усогласени , а по претходно одобрување од страна на советот на општина Куманово , со  базенот ќе стопанисува  Ј.П.Чистота и Зеленило. “Сите

admin

December 26th, 2016

No Comments

Александар Арсиќ нов претседател  на Совет на општина Куманово

Александар Арсиќ нов претседател на Совет на општина Куманово

Координаторот на СДСМ во советот на општина Куманово, Александар Арсиќ е нов претседател на советот на општина Куманово. Арсиќ, ќе го наследи  Максим Димитриевски, кој на последните парламентарни избори доби пратенички мандат и денеска по седницата ќе поднесе оставка од ...

admin

December 26th, 2016

No Comments

Групата Милиграм со голем концерт во  Куманово

Групата Милиграм со голем концерт во Куманово

Српската  мега популарна музичка  група Милигам ќе одржи голем концерт на градскиот плоштад по повод роденденот на Куманово. Информацијата ја потврдија од локалната самоуправа. Денеска официјално им било потврдено од менаџерскиот тим на популарната српска музичка група. ...

admin

October 18th, 2016

No Comments

Пешаците улиците сега ќе ги поминуваат на пешачки премини

Пешаците улиците сега ќе ги поминуваат на пешачки премини

Од  денеска граѓаните на Куманово улиците ќе ги поминуваат на пешачки премини. Одбележани се улиците, а  одбележани се и паркинг местата . Популарната” зебра” се врати во градот. Работите на изведувањето на хоризонталната сигнализација ги изведува ЈП Водовод , а ...

admin

June 23rd, 2016

No Comments

Ќе се осветли стариот гратски парк

Ќе се осветли стариот гратски парк

За прв пат ќе биде осветлен стариот градски парк во Куманово. Со инвестиција од 2 ипол милиони денари, обезбедени од јавното претпријатие Куманово паркинг ќе бидат поставени 65 канделабри , подземна инсталација и поврзување со трафостаница. ,,Тендерот е завршен , а се ...

admin

June 1st, 2016

No Comments

На 5ти Јуни свечено пуштање на затворениот базен

На 5ти Јуни свечено пуштање на затворениот базен

Се привршуваат работите на затворениот базен во Куманово, според најавата на градоначалникот на општина Куманово Зоран Дамјановски , предвидено е свеченото отварање да биде на 5 јуни. Затворениот базен е направен на 500 метри квадратни , со сите најмодерни стандарди , а ...

Igor Andonovik

April 8th, 2016

No Comments

РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО СТУДЕНА БАРА ПРОТЕСТИРААТ ПРОТИВ ЛОШИТЕ УСЛОВИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА НАСТАВА

РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО СТУДЕНА БАРА ПРОТЕСТИРААТ ПРОТИВ ЛОШИТЕ УСЛОВИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА НАСТАВА

Родителите на учениците што изведуваат настава во Oсновното училиште “Браќа Миладиновци” во село Студена Бара , денеска не ги пуштија учениците на настава , а тие одржаа протест пред училиштето . Велат дека нивните деца изведуваат настава во многу лоши услови, а ...

Igor Andonovik

March 28th, 2016

1 Comment